CONTROVERSE. Eugen Teodorovici, la DNA pentru un dosar de corupție la cererea lui: Am vrut să văd dacă se acceptă

Redactor:
Alexandra Mortu
CONTROVERSE. Eugen Teodorovici, la DNA pentru un dosar de corupție la cererea lui: Am vrut să văd dacă se acceptă
REACȚIE. Eugen Teodorovici, critici dure după raportul S&P: Florin Cîțu este un bin Laden în devenire pentru finanțele din România / Sursă FOTO: Eugen Teodorovici - Facebook

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost la sediul DNA în cursul zilei de joi, 4 iunie, pentru a afla informații despre dosar de corupție clasat în 2013. Acesta a relevat faptul că a solicitat ascultarea unor înregistrări din dosar. 

Eugen Teodorovici a spus că a vrut să asculte convorbirile dintr-un dosar mai vechi, clasat în 2013: „Am vrut să văd dacă se acceptă o astfel de cerere”, relatează Mediafax.

Eugen Teodorovici, la sediul DNA pentru a asculta înregistrări dintr-un dosar clasat

„Am făcut cerere către DNA să pot să vin să ascult convorbirile. Am vrut să văd dacă se acceptă o astfel de cerere. I-am spus domnului procuror că nu ştiu care este speţa exact. Dosarul din 2013 a fost clasat. Eu am făcut cerere către DNA să vin să ascult ce informaţii erau înregistrate într-un dosar din 2013”, a spus Eugen Teodorovici la ieşirea din sediul DNA.

În 2013, Eugen Teodorovici era ministru al Fondurilor Europene. Acesta a declarat joi, 4 iunie, că dosarul nu vizează activitatea din minister.

Ce funcții a ocupat Eugen Teodorivici

Eugen Teodorovici a fost ministru al Finanțelor Publice în perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2019, în timpul Guvernului Viorica Dăncilă, dar și în Guvernul Victor Ponta, în perioada martie 2015 – noiembrie 2015. De asemenea, în timpul celui de-al doilea Guvern menționat, a ocupat inițial funcția de ministru al Fondurilor Europene pentru o perioadă mai îndelungată, decembrie 2012 – martie 2015.

Înainte de cariera în Guvernul României, Eugen Teodorovici a fost senator de Buzău în perioada decembrie 2012 – decembrie 2016.

Eugen Teodorovici și-a început cariera profesională ca referent în cadrul Direcției Generale de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor (MT), unde rămâne vreme de șase ani. În 1997 devine expert în Direcția Generală de Integrare Europeană (MT), iar în 1999 se mută pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde va fi director din iunie până în decembrie 1999.

La începutul anul 2000 este numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, vreme de patru ani, conduce Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. În această instituție rămâne până în 2009, unde ocupă pe rând funcția de director general al Autorității de Management pentru Fonduri de Coeziune, director general al Autorității de Management pentru Infrastructură, secretar de stat și director general al Autorității de Management ex ISPA.

Din iunie 2009 și până în mai 2012, Eugen Teodorovici ocupă poziția de director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. A doua jumătate a anului 2012 și-o desfășoară ca consilier de stat în cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului-ministru

Inchide