Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare
Publicat: 07/02/2014, 16:49
Actualizat: 06/02/2016, 01:47

Copilotul Răzvan Petrescu, care a fost rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni și a suferit trei operații la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, nu va mai fi supus altor intervenții chirugicale și ar putea fi externat săptămâna viitoare, după care va merge la o clinică de recuperare

Dan Petrecu, tatăl copilotului, a declarat, vineri, că starea fiului său este din ce în ce mai bună, iar dacă totul va decurge bine acesta ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Starea lui Răzvan este din ce în ce mai bună, avem asigurări de la medici că este bine. Șefa Secției Terapie Intensivă ne-a spus că mâine ar putea să îl pună să facă doi-trei pași, dacă se poate. Joi a reușit să se ridice în fund, avea o față foarte fericită. Mai are o pierdere de potasiu, glanda hipofiză a fost afectată de la șoc, de la stres, i se fac tot timpul analize. Noi am tot sperat că va merge acasă, dar cred că de la Cluj va merge la o clinică de recuperare. Eu estimez că pe la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă totul merge bine, ar putea fi externat”, a declarat Dan Petrescu.

El a mai spus că fiul său își dorește „să zboare” pe avioane mai moderne și că visul acestuia este să ajungă pilot de linie.

„Ar vrea să zboare pe avioane mai moderne. El are calificare de pilot de linie. Visul lui este să ajungă pilot de linie și sunt sigur că îl va realiza, că va ajunge acolo unde trebuie”, a afirmat Petrescu.

La rândul său, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca, Monica Costin, a spus că Răzvan Petrescu se reface post-operator, că face kinetoterapie și consiliere psihologică.

„Copilotul este internat în continuare la Secția de Terapie Intensivă, starea sa de sănătate fiind bună, stabilă. Se reface post-operator. Din câte am discutat, nu va mai suferi alte intervenții chirurgicale. Va mai rămâne internat, fiecare zi în Terapie Intensivă înseamnă un progres. Face kinetoterapie și consiliere psihologică”, a arătat Costin.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba, și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a susținut o conferință de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viață, după ce aeronava a intrat în ceață, a pierdut înălțime și a pierdut un motor. Săptămâna trecută, medicul Zamfir și-a reluat activitatea.

De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat luni, iar ceilalți doi medici răniți în accidentul aviatic, Valentin Calu și Cătălin Pivniceru, au fost externați a doua zi, ei fiind duși cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Cluj, de unde au ajuns în Capitală cu aeronava Cessna Citation donată SMURD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului