Corina Dumitrescu, ministrul desemnat al Educației: Victor Ponta a debutat în viața academică la Universitatea Cantemir. Ponta: „Doamna este în eroare”

Corina Dumitrescu, ministrul desemnat al Educației: Victor Ponta a debutat în viața academică la Universitatea Cantemir. Ponta: Doamna este în eroare
Publicat: 06/05/2012, 21:44
Actualizat: 07/05/2012, 07:33

Ministrul propus pentru portofoliul Educației, Corina Dumitrescu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că premierul desemnat, Victor Ponta, a debutat în viața academică la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea deține funcția de rector.

În replică, Victor Ponta a declarat pentru gândul că „doamna este în eroare”. Într-adevăr, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, premierul desemnat a absolvit Facultatea de Drept, în cadrul Universității din București, în 1995, iar un an mai târziu și-a început „activitatea academică” la Catedra de Drept Penal a Universității Româno-Americane, unde a fost pe rând preparator universitar (1996 -1998), lector universitar (martie 2007) și conferențiar universitar (octombrie 2002).

Premierul m-a rugat să accept acest mandat

Corina Dumitrescu a spus că premierul desemnat și-a început activitatea academică la universitatea unde este rector răspunzând unei întrebări referitoare la modul în care i s-a făcut propunerea, de către Victor Ponta, de a prelua portofoliul Educației.

„Eram plecată din țară, când am primit un telefon să vin de urgență. Prima personalitate cu care m-am întâlnit a fost premierul desemnat, Victor Ponta, care, cu toată seriozitatea, m-a rugat să aceept acest mandat. În prima etapă l-am rugat să o desemneze pe Ecaterina Andronescu, dar el a spus că, în legătură cu doamna Andronescu, partidul are alte intenții. Mi-a spus să mă gândesc la această nominalizare din perspectiva așteptărilor pe care el le are din partea mea, știind că nu am niciun fel de parti-pris cu nimeni, iar el a debutat în viața academică la universitatea noastră”, a spus Corina Dumitrescu.

Ea a menționat că Ponta nu i-a cerut să se retragă din postura de ministru propus pentru portofoliul Educației în urma subiectelor de presă apărute rencent la adresa ei.

„În permanență, în aceste zile, pe chestiuni profesionale, politice, am ținut legătura cu Victor Ponta, am avut discuții personale inclusiv aseară. I-am propus ca după această conferință de presă să ia în considerare că nominalizarea mea e la dispoziția sa. A spus că ia act, că mergem înainte”, a spus Corina Dumitrescu.

„E un om remarcabil. Prezența lui în fruntea listei Guvernului m-a determinat să accept nominalizarea”, a adăugat Corina Dumitrescu.

Ea a mai spus că a acceptat propunerea lui Ponta de a prelua portofoliul de la Educație pentru că acesta i-a acordat mână liberă în ceea ce privește depolitizarea școlii românești.

Corina Dumitrescu a precizat că, în situația în care va fi învestită ministru al Educației, cu votul Parlamentului, va demisiona din funcția de rector al Universității Dimitrie Cantemir, precum și din cea de reprezentant al societății civile în CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului