O înlocuiește Victor Ponta pe Corina Dumitrescu de la Educație? Tăriceanu: „Cred că trebuie să recunoaștem că este o problemă de percepție publică”

O înlocuiește Victor Ponta pe Corina Dumitrescu de la Educație? Tăriceanu: Cred că trebuie să recunoaștem că este o problemă de percepție publică
Publicat: 05/05/2012, 19:21
Actualizat: 05/05/2012, 20:38

Problemele din CV ale ministrului propus pentru portofoliul Educației i-au azi făcut pe doi lideri din PSD și PNL să reacționeze. Ecaterina Adronescu (PSD) consideră că doamna Dumitrescu „trebuie să dea o explicație acestor lucruri”, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu (PNL) spune că noul Guvern „are o problemă de percepție publică”.

Premierul desemnat, Victor Ponta, declarase, vineri, că ministrul nominalizat pentru Educație, Corina Dumitrescu, are obligația de a lămuri public, până luni, cum stau lucrurile cu studiile ei, președintele PSD afirmând, în legătură cu acest subiect, că „nu e normală situația”.

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat că ministrul propus pentru portofoliul Educației, Corina Dumitrescu, trebuie să aducă argumente în ceea ce privește acuzațiile care i se aduc, iar la întrebarea jurnaliștilor dacă ar fi dispusă să preia acest minister, a răspuns: „Râdeți de mine?”

Andronescu a precizat, sâmbătă, că o eventuală înlocuire a Corinei Dumitrescu din calitatea de ministru propus pentru Ministerul Educației ține strict de premierul desmenat Victor Ponta.
„Cred că doamna Dumitrescu trebuie să dea o explicație acestor lucruri. Sigur, probabil are argumente. Fiecare om are calități. Nimeni nu e perfect. Cred că, dacă doamna Dumitrescu aduce argumente pentru reproșurile care i s-au făcut, nu văd…. E profesor, e rector”, a spus Andronescu.

Întrebată de jurnaliști dacă ar fi dispusă să preia funcția de minstru al Educației, înlocuind-o astfel pe Corina Dumitrescu, Andronescu a răspuns: „Râdeți de mine?!”.

Tăriceanu: „E o problemă”

Și liderul grupului PNL din Cameră, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că premierul desemnat Victor Ponta este singurul care poate decide în cazul ministrului propus pentru Educație, Corina Dumitrescu, el apreciind că trebuie să se recunoască faptul că există o problemă de percepție publică.

„Singurul care poate să vorbească despre acest subiect și să ia și o decizie este primul-ministru desemnat, Victor Ponta (…) El e responsabilul echipei, după o analiză completă va putea să ia o astfel de decizie, nu am nicio îndoială”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că premierul desemnat, Victor Ponta, trebuie să analizeze cazul Corinei Dumitrescu și să ia decizia cea mai potrivită.

„Cred că trebuie să recunoaștem că este o problemă de percepție publică și părerea mea e că trebuie ca primul-minstru să analizeze și să ia decizia cea mai potrivită”, a spus Tăriceanu.
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, vineri, că ministrul nominalizat pentru Educație, Corina Dumitrescu, are obligația de a lămuri public, până luni, cum stau lucrurile cu studiile ei, președintele PSD afirmând, în legătură cu acest subiect, că „nu e normală situația”.

Liviu Dădăcuș, [email protected]