Corlățean: Macovei – lipsită de credibilitate și platformă morală, a fost complice la marea corupție PDL

Corlățean: Macovei - lipsită de credibilitate și platformă morală, a fost complice la marea corupție PDL
Publicat: 26/05/2012, 13:11
Actualizat: 26/05/2012, 13:11

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, afirmă că nu își „pierde vremea” cu declarațiile europarlamentarului Monica Macovei, apreciind că aceasta este „lipsită de credibilitate și platformă morală” și „a fost complice la marea corupție PDL”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a declarat, vineri seară, la Reghin, unde a participat la lansarea candidatului USL la Primărie, Maria Precup, că prioritățile sale ca ministru nu au legătură cu declarațiile europarlamentarului Monica Macovei, fost ministru al Justiției.

„Prioritățile reale ale ministrului Justiției în guvernarea USL sunt consolidarea unei reale independențe a justiției, o justiție care să judece cu celeritate și imparțialitate ceea ce are de judecat în interesul cetățenilor României și nu să-și piardă vremea cu ceea ce o persoană lipsită de credibilitate și platformă morală, lipsită de platformă întrucât a cauționat și a fost complice la marea corupție PDL, la marea corupție a guvernării PDL fără să facă un singur gest, fiind complice la corupția uriașă care a subminat statul român, această persoană nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă. Noi vom face ceea ce este de făcut în interesul statului român, al justiției și al cetățenilor. Doamna respectivă nu are a se pronunța cu privire la aceste priorități”, a spus Corlățean.

El a subliniat că prioritățile Guvernului se referă la promovarea reformelor în justiție în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) cu Comisia Europeană, ceea ce presupune „cooperare și dialog bilateral, combaterea corupției, politicile de integritate, stabilitatea arhitecturii legislative și instituționale” a DNA și ANI.

„Înseamnă, în același timp, ca persoanele care vor fi propuse de ministrul Justiției pentru a fi șefii parchetelor și respectiv DNA să răspundă la momentul în care mandatele celor care îndeplinesc aceste funcții se termină în mod obiectiv, legal, să îndeplinească criteriile de profesionalism desăvârșit, de integritate și de reală independență. Acest lucru îl voi face prin colaborare și prin consultare cu CSM, așa cum scrie la lege, nu așa cum s-a întâmplat anterior, sub mandatul celor care acum comentează. Sunt de acord cu celeritatea instanțelor fără ca eu, ministru al Justiției, să mă exprim cu privire la ce trebuie să facă, cum trebuie să facă judecătorii, pentru că nu este atributul ministrului Justiției să facă astfel de comentarii”, a arătat Corlățean.

Vicepreședintele PDL Monica Macovei declara, duminică, într-o conferință de presă, că îi este „teamă” că membrii Guvernului Ponta duc România „spre dictatură” și se arăta îngrijorată de „restaurarea regimului Năstase-Stănoiu, în ceea ce privește justiția”.

„Ne ducem în trecut, în perioada de dinaintea integrării și în perioada în care soarta dosarelor era stabilită în ședințele de partid ale PSD și nu la Parchet. Această restaurație se face prin instrumentul Corlățean, ministrul Justiției”, susținea Macovei.

Macovei crede că Titus Corlățean a fost numit ministru al Justiției „pentru a subjuga justiția și pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Năstase, în dosarele pe care le are”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?