CORONAVIRUS. Numărul polițiștilor bătuți de cetățeni s-a dublat dintr-o dată! Violențele au explodat odată cu Ordonanțele Militare

CORONAVIRUS. Numărul polițiștilor bătuți de cetățeni s-a dublat dintr-o dată! Violențele au explodat odată cu Ordonanțele Militare
Publicat: 18/04/2020, 12:54
Actualizat: 18/04/2020, 14:10

Numărul polițiștilor agresați, în timpul serviciului, de către cetățeni, a cunoscut o creștere spectaculoasă, din luna martie, atunci când a intrat în vigoare prima Ordonanță Militară. Ca urmare, potrivit unui raport intern al Poliției Române, numai în luna martie s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Impunerea restricțiilor de circulație, grijile legate de riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus și necazurile generate de criza financiară au ridicat nivelul de agresivitate la nivelul întregii societăți. Din martie, de când oamenii sunt obligați să iasă din casă doar cu declarație pe propria răspundere, pe internet au început să apară filmări cu polițiști lovesc diverse persoane, iar la rândul lor, Parchetele înregistrează un număr neobișnuit de mare de agresiuni îndreptate împotriva oamenilor legii.

Astfel, potrivit cifrelor înregistrate, în luna martie, la nivelul Inspectoratului General al Poliției, numărul infracțiunilor de ultraj care au privit angajați ai statului, la modul general, a fost aproape 50 de cazuri, adică cu 50 la sută mai multe decât în martie anul trecut.

Totuși, în ceea ce privește numărul polițiștilor agresați, acesta s-a dublat. Practic, din numărul total de acte de ultraj, care în martie a fost de 49 de cazuri, 28 au privit cadre ale Poliției, în condițiile în care anul trecut, în aceeași perioadă, au fost agresate numai 14.

Un caz concludent a avut loc, chiar în Vinerea Mare, într-o localitate din județul Olt, după ce un echipaj al Serviciului Rutier a făcut semn, unui șofer, să tragă pe dreapta. Bărbatul de la volan a accelerat, însă, iar polițiștii au pornit, pe urmele sale. După o scurtă urmărire, fugarul a oprit, însă a refuzat atât să se legitimeze cât și să fie testat cu etilotestul. Ulterior, agenții au încercat să-l imobilizeze, pentru a-l conduce la sediu, însă bărbatul i-a luat la bataie după care a sărit un gard și a dispărut.

A fost identificat și ridicat, ulterior, de acasă. Este vorba despre un cetățean de 37 de ani, care nu avea asigurare, iar inspecția tehnică periodică a mașinii expirase. Omul a fost reținut pentru 24 de ore.

Surse din Poliție au afirmat că acesta este un infractor notoriu și are un cazier judiciar care se întinde pe patru pagini, în legătură cu mai multe infracțiuni de furt și port ilegal de armă, fapte comise în Italia.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase