• Publicat:
Știri

CORONAVIRUS. Peste 5.600 de români amendați, într-o singură zi, după ce au încălcat Ordonanța 3. Care a fost principala scuză a celor găsiți în neregulă!

CORONAVIRUS. Peste 5.600 de români amendați, într-o singură zi, după ce au încălcat Ordonanța 3. Care a fost principala scuză a celor găsiți în neregulă!

 

Peste 5.600 de oameni, care au ieșit nejustificat din casă, au fost amendați, miercuri, de autorități, după ce Ministerul de Interne, sprijinit de Armată, a organizat cea mai mare acțiune de la Revoluție încoace.

Organizată la nivel național, acțiunea a demarat la ora 12.00 și a implicat, pe lângă polițiști, jandarmi și polițiști locali și militari ai MapN, echipați de război.

Autoritățile au organizat filtre și au oprit majoritatea autoturismelor. Atât șoferii cât și pasagerii au fost nevoiți să arate adeverințele primite de la locul de muncă sau declarațiile pe propria răspundere prin care să explice motivele care i-au determinat să iasă din casă. Nu au scăpat nici pietonii, care au fost, în general, legitimați de polițiștii locali.

Potrivit unor surse din Poliție, scuza cea mai folosită de cei găsiți în neregulă a fost că, de fapt, au înțeles că măsura este „opțională”. Alții, spun polițiștii, fie au declarat că „nu se uită la televizor”, fie că știau, dar nu au crezut că vor fi sancționați de la prima abatere.

Bilanțul final al acțiunii a fost, potrivit Poliției Române, 5.621 de amenzi contravențioale, în valoare totală de 7.404.297 de lei.

Cea mai drastică sancțiune a fost primită de un bărbat din Hunedoara, care fugit de polițiști, după ce s-a speriat pentru că nu avea declarație propria răspundere. Acesta a fost încătușat și dus la Poliție, unde a fost sancționat cu 1.600 de lei.

Un caz bizar s-a produs la Iași, unde polițiștii locali au întâlnit un bărbat care circula, prin oraș, călare pe cal. Dotat cu mască și declarație pe propria răspudere, omul a spus că nu face altceva decât să folosească „un mijloc de transport alternativ”. Pentru că era în regulă din perspectiva Ordonanței 3, călărețul a fost sacționat pentru încălcarea unei hotărâri de Consiliu Local, are interzice cetățenilor să intre cu animalele de povară în oraș.

Inchide