COVID-19. Aproape 20 de angajați, din nouă închisori, confirmați, până acum, cu noul coronavirus!

Redactor:
Andrei Dumitrescu
COVID-19. Aproape 20 de angajați, din nouă închisori, confirmați, până acum, cu noul coronavirus!
Aproape 20 de angajați ai ANP s-au infectat cu noul coronavirus. Sursa: Facebook

Aproape 20 de angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), din nouă închisori, au fost confirmați, până acum, cu virusul COVID-19. Totuși, cu toate că au fost făcute testări masive și în rândul deținuților până acum niciun condaCOVID-19.mnat nu a fost găsit infectat.

Oficiali din cadrul ANP au anunțat, pentru Gândul.ro, că de la începutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 19 cazuri de polițiști de penitenciare, confirmați cu SARS-CoV-2. În același timp, toți colegii care au interacționat cu aceștia au fost trimiși, de urgență, în izolare.

Sursa citată a precizat că polițiștii de penitenciare confirmați pozitiv lucrează la București-Jilava, Giurgiu, Penitenciarul Spital Dej, Gherla, Botoșani, Aiud, Codlea, Constanța-Poarta Albă și Târgu Mureș.

Ultimul caz s-a înregistrat, luni, la Penitenciarului Târgu-Mureș. Polițistul de penitenciare se afla acasă încă de acum o săptămână, iar testarea a fost dispusă de Direcția de Sănătate Publică Mureș.
Conform ANP, colegii de serviciu care au intrat în contact cu el au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările DSP Mureș.

S-au amenajat două spitale în caz de infecție cu virusul COVID -9

În același timp, în cursul săptămânii trecute, un al doilea angajat al Penitenciarului Constanța-Poarta Albă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Polițistul de penitenciare era acasă de la jumătatea lunii trecute și a a luat virusul de un coleg confirmat pozitiv anterior.

Conform sursei citate, angajații infectați, prin natura atribuțiilor de serviciu, nu au intrat în contact cu deținuții.

Totuși, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au anunțat că, până acum, a fost testat un număr mare de condamnați, însă niciunul dintre aceștia nu a fost confirmat pozitiv.
În caz de nevoie, ANP a amenajat, până acum, două spitale pentru eventualii deținuți infectați cu noul coronavirus, la Spitalele Penitenciar de la București-Jilava și Rahova.

Inchide