• Publicat:
Știri

COVID 19. Deținut diagnosticat cu noul coronavirus, găsit sănătos la două zile de la prima testare!

COVID 19. Deținut diagnosticat cu noul coronavirus, găsit sănătos la două zile de la prima testare!

Deținutul care, luni, a băgat în carantină Spitalul Penitenciar Jilava și a declanșat o anchetă epidemiologică la închisoarea Rahova, este, de fapt, perfect sănătos.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile anunțau că un deținut care în data de 5 martie fusese adus din Italia, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Bărbatul trecuse prin Arestul Central al Poliției Capitalei, iar de acolo, pentru că se simțea rău, fusese trimis la Spitalul Penitenciar Jilava. Supus unui test pentru identificarea infecției cu COVID 19, deținutul a ieșit pozitiv.

Imediat, la Jilava s-au luat măsuri speciale, în timp ce, la Panitenciarul Rahova, tot personalul a fost reținut la unitate pentru ancheta epidemiologică. Mai exact, se urmărea identificarea eventualilor angajați care au intrat în contact cu arestatul.

Potrivit provedurii, deținutul a fost retestat și 24 de ore mai târziu, însă, de această dată, testul a ieșit negativ. O nouă testare a avut loc și miercuri dimineață, iar bărbatul a fost găsit, din nou, sănătos.
În consecință, bărbatul a fost scos de la izolare și trimis să stea alături de restul deținuților.

Inchide