Crimă teribilă în Grecia. O mamă și-ar fi omorât cei trei copii, potrivit anchetei poliției

Crimă teribilă în Grecia. O mamă și-ar fi omorât cei trei copii, potrivit anchetei poliției
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 14/04/2022, 08:59

O femeie din Grecia, de 33 de ani, Roula Pispirigou, este acuzată de uciderea fiicei sale de nouă ani, iar poliţiştii au declanşat investigații cu privire la moartea celorlalți copii ai săi, scrie observatornews.ro.

Fetița ei de 9 ani, Georgina, a suferit o serie de convulsii în aprilie 2021, rămânând tetraplegică. Ea a stat într-un spital de copii din Patra, Grecia, până când a murit subit în ianuarie.

Medicii au chemat poliția când testele asupra țesutului muscular al copilei au arătat că i s-a administrat o doză mortală de ketamină, care nu a fost efectuată de niciun doctor.

Asistentele au confirmat că mama fetei a fost singură cu ea în minutele care au precedat moartea ei subită. Documentele din Grecia arată că Georgina a murit la 20 de minute după administrarea dozei.

În acest context, poliția a demarat o anchetă cu privire și la moartea celorlalți copii ai femeii – Malena, trei ani și Iris, de șase luni. Ancheta a scos la iveală că acte criminale au fost de fapt cauza morții celorlalți doi copii.

Medicul legist, Grigoris leon, a spus că „nu există absolut nicio îndoială că este un act criminal”.

„Am avut două rapoarte inițiale (când au murit copiii) care arătau cauza patologică a morții. Prima prezintă deficiență hepatică și a doua malformație cardiacă în aortă, precum și embolie pulmonară. După cum puteți înțelege, cauzele patologice nu sunt însoțite de constatările care indică fapte criminale, motiv pentru care colegii mei fac reevaluări”, a declarat Leon.