Criminali în serie care au șocat opinia publică prin cruzimea faptelor. Printre ei se numără și Gheorghe Dincă, dacă faptele lui se dovedesc a fi reale

Criminali în serie care au șocat opinia publică prin cruzimea faptelor. Printre ei se numără și Gheorghe Dincă, dacă faptele lui se dovedesc a fi reale
Publicat: 29/07/2019, 18:30

Cel mai cunoscut criminal în serie este Jack Spintecătorul, un asasin care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea, în Marea Britanie. Pseudonimul i-a fost atribuit de către o agenție de știri din Londra, care era în contact cu o persoană care pretindea că este însuși criminalul, însă identitatea sa reală rămâne și astăzi un mister. Acesta își alegea victimele din rândul prostituatelor și obișnuia să le omoare noaptea sau dimineața devreme, în locuri publice. Jack Spintecătorul opera prin strangularea victimelor, mutilarea și eviscerarea acestora.

Înregistrate cu precădere în 1888, numeroase dintre crimele de la acea vreme petrecute în Londra erau atribuite lui Jack Spintecătorul, deoarece aveau aceleași trăsături prin care erau realizate, iar ziarele secolului al XIX-lea descriau în detaliu formele îmbrăcate de crimele sale macabre, care îi îngrozeau și pe oamenii legii. Asasinul desfigura victimele, le scotea organele interne, le înfășura în jurul membrelor, secționa și răzuia carnea, astfel încât, de multe ori, corpurile erau de nerecunoscut și dificil de identificat.

Un alt ucigaș în serie, care a șocat Germania, însă în a doua jumătate a secolului trecut, este Fritz Honka. Între anii 1970 și 1975, Honka a ucis cel puțin 4 femei, de regulă prin asfixiere. El ascundea bucăți din corpurile mutilate ale acestora în imobilul său, dar și prin împrejurimile casei. Disparițiile femeilor pe care acesta le-a ucis nu au fost remarcate sau raportate poliției, însă au existat plângeri ale vecinilor lui Honka, din cauza mirosului greu de suportat ale bucăților de corp ascunse în casă, pe care Honka încerca să îl acopere cu parfumuri odorizante.

Din profilul general lui Honka, reiese că acesta era un consumator împătimit de alcool, aspect care îl determina să fie agresiv cu femeile, avea strabism și un defect de vorbire, iar ambele mariaje ale acestuia au fost un eșec.

Crimele lui Fritz Honka au fost descoperite după ce, în 1975, apartamentul său a fost cuprins de flăcări. Pompierii au găsit rămășițele corpului unei femei într-o pungă de plastic. Honka și-a recunoscut inițial vina, însă și-a retras ulterior depoziția, invocând faptul că nu își mai amintește ce a făcut. Instanța l-a găsit vinovat și a fost condamnat la 15 ani de detenție, într-un spital psihiatric.

În ceea ce privește România din a doua jumătate a secolului trecut, în 1946 se năștea, în județul Olt, Ion Rîmaru, cel mai temut criminal în serie român, cunoscut sub numele de „Vampirul din București”. Între anii 1970 și 1971, când era student al facultății de Medicină Veterinară, Rîmaru a comis o serie de violuri, a ucis patru femei și a atacat alte 10. Acesta obișnuia să atace după miezul nopții și doar în condiții meteo nefavorabile.

Din descrierile de la acea vreme, Rîmaru era un om închis, însingurat, dar și impulsiv, suferind de psihopatie, însă, potrivit medicilor, crimele lui Rîmaru au fost realizate cu luciditate și discernământ.

Pe 23 octombrie 1971, Rîmaru a fost dus la penitenciarul Jilava, unde a fost executat de către plutonul de execuție.

Un caz care șochează, în prezent, opinia publică este cel al lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal, acuzat de uciderea celor două fete pe care le-a luat la ocazie. Fostul polițist judiciar, Valeriu Șuhan, îl descrie pe acesta drept ,,un tip cu un comportament deviant, agresiv, un tip cu probleme de comportament, pentru că un om care trăiește într-o astfel de mizerie, are serioase probleme psihice”.

Deși inițial a fost descris de către vecini drept o persoană amabilă, tăcută și respectuoasă, ulterior au început să iasă la iveală multiple detalii care îi conturează lui Dincă trăsăturile de comportament.

Una dintre persoanele care îl cunoaște de mic copil pe Gheorghe Dincă spune despre acesta că este un om extrem de violent. Și-a lovit copiii în repetate rânduri și a primit interdicție să mai plece în Italia, după ce ar fi încercat să agreseze o tânără, în peninsulă.

Totodată, Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie în Slatina și, potrivit unor surse medicale, bărbatul suferea de mai multe tulburări de comportament, unele apărute în urma consumului de alcool, iar ultima internare a bărbatului a avut loc în aprilie 2010. Atunci, a fost internat pentru sindrom anxios depresiv, dar în spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „tulburări mentale și de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependență, sindrom amnezic și hepatită alcoolică.

Gheorghe Dincă a mișcat opinia publică din cauza cruzimii de care a dat dovadă, a felului în care acesta și-a răpit victimele și a dezastrului în care trăia.

În spatele gardurilor înalte de 3 metri, așa acum a vrut criminalul să îi fie protejată casa de ochii curioșilor, procurorii au găsit geamuri zidite sau acoperite, haine și lucruri aruncate peste tot, animale, bucăți de fier vechi, mizerie de nedescris și gropi cimentate.

Gheorghe Dincă este în prezent cercetat de procurorii DIICOT pentru omor calificat, după ce, într-un butoi din locuința lui, au fost găsite oase calcinate și dinți de natură umană, dar și bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale. Probe au fost găsite și în mașina bărbatului, acesta recunoscându-și, de altfel, fapta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top