Criminalul care și-a ucis soția, șefă la secția de chirurgie a Spitalului Piatra Neamț, și-a aflat pedeapsa! Câți ani va sta după gratii

Criminalul care și-a ucis soția, șefă la secția de chirurgie a Spitalului Piatra Neamț, și-a aflat pedeapsa! Câți ani va sta după gratii
Criminalul care și-a ucis soția, șefă la secția de chirurgie a Spitalului Piatra Neamț, și-a aflat pedeapsa! Câți ani va sta după gratii / Sursă FOTO: adevarul.ro
Publicat: 10/03/2021, 11:18

Criminalul care și-a ucis soția, șefă la secția de chirurgie a Spitalului Piatra Neamț, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare cu executare. Bărbatul trebuie să plătească aproape 600.000 daune morale și materiale către fiul său și soacra lui, a cărei fiică a ucis-o.

Sebastian Dumitru Patriche a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, cu circumstanţa agravantă a premeditării. În urma procesului, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au hotărât ca bărbatul să fie condamnat la 24 de ani de închisoare cu executare, scrie adevarul.ro.

Criminalul care și-a ucis soția, condamnat la ani grei de închisoare!

De asemenea, acesta trebuie să achite și daune materiale și mroale către fiul său și soacra lui. Astfeș, fiului trebuie să îi plătească 10.000 de lei – daune materiale – și 375.000 de euro – daune morale. Soacrei trebuie să îi plătească 10.000 de lei – daune materiale – și 187.500 de euro daune morale.

Bărbatul și-a omorât soția, pe Anca Daniela, pe 10 ianuarie 2020. Aceasta avea 49 de ani și tocmai ce avansase în carieră. Femeia fusese asistentă-șefă pe Secția de Chirurgia și promovase pe 8 ianuarie examenul pentru funcția de director de îngrijiri.

După cumplita faptă, bărbatul în vârstă de 50 de ani nu a putut fi audiat în totalitate din cauza stării psihice în care se afla. Aceasta a fost reaudiat pe 14 ianuarie, ziua în care soția sa a fost înmormântată.

Bărbatul, condamnat la plata a peste 600.000 de euro daune!

Se pare că acesta și-a premeditat fapta întrucât era gelos pe realizarea profesională a soției sale, dar și din cauza faptului că femeia intentase divorț. Anca Daniela se mutase din domiciliul comun cu câteva luni înainte de a fi ucisă întrucât îi era frică de soțul ei care avea o fire violentă.

Frica femeii era atât de are încât a apelat la ajutorul unor elevi de la şcoala postliceală sanitară unde preda, rugându-i să o însoţească la cumpărături, în drum spre cursuri sau serviciu.

„Nu a suportat ideea că soţia sa se realizase profesional”

„A recunoscut fapta reţinută în sarcina sa, iar în timpul audierilor a susţinut că nu a suportat ideea că soţia sa se realizase profesional, la fel cum nu a suportat nici ideea că ea plecase de acasă şi locuia cu chirie în oraş. Asta cu atât mai mult cu cât el avea o situaţie precară, ba lucra, ba nu lucra”, declara Stelian Olteanu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Oamenii din anturajul crminalului își făceau griji că mai degrabă s-ar sinucide sau și-ar face rău singur, nu că ar comite o crimă.

„Nu a formulat nici un fel de apărare”

„A spus că îi pare rău pentru ce a făcut, dar asta e. Îşi asumă răspunderea şi nu a formulat nici un fel de apărare, cu atât mai mult cu cât nici nu a contestat măsura arestării preventive”, mai afirma procurorul care instrumenta dosarul.

În ziua în care femeia voia să își mute lucrurile dintr-un birou în altul, soțul ei a venit la spital. După un schimb de replici, bărbatul a înjunghiat-o mortal, de mai multe ori. Loviturile i-au fost fatale chiar dacă a primit imediat ajutor medical deoarece unele lovituri i-au secționat carotida și vena jugulară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...