Crin Antonescu: Nu voi participa la votul pentru Ungureanu la șefia SIE. E o decizie personală

Crin Antonescu: Nu voi participa la votul pentru Ungureanu la șefia SIE. E o decizie personală
Publicat: 30/06/2015, 09:31

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară, la Digi 24, că nu va participa la ședința de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE), spunând că este dreptul său individual de senator.

„Sunt lucruri simple care pentru mine sunt de neclintit. În acest caz, președintele României are dreptul să facă ce propunere dorește și nici nu este într-o situație foarte delicată făcând această propunere. De asemenea, este dreptul oricărui partid, în speță PNL, de a lua decizii de vot și de a lua sancțiuni disciplinare când aceste decizii nu sunt respectate de către membrii de partid. Dar este dreptul meu individual de senator să mă pot privi în oglindă (…) Decizia mea este destul de clară, destul de discretă. Eu nu pot vota această propunere”, a afirmat Antonescu.

Fostul lider al PNL a spus că decizia sa nu este legată nici de președintele Klaus Iohannis și nici de Mihai Răzvan Ungureanu, ci se raportează la el și la lucrurile pe care le-a făcut în calitate de liberal, într-o anumită perioadă, și în care a crezut.

„Este o poziție strict individuală, nu am discutat cu alți colegi și nu cred că vor fi probleme la vot din partea liberalilor. Probabil că vor vota această propunere, unii fără prea mare plăcere. Eu nu am glumit și când am făcut politică am crezut în lucrurile pe care le-am spus”, a mai declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă nu se teme de sancțiuni din partea conducerii partidului, senatorul PNL a spus că își asumă acestă decizie.

PNL a anunțat că va vota favorabil pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu spunând că opoziția are majoritate în Parlament la acest vot, în condițiile în care sunt asigurate, pe lângă voturile liberalilor, și cele ale UNPR, UDMR și minorități naționale. El a arătat însă că este nevoie de prezența tuturor parlamentarilor pentru a fi asigurat cvorumul.

În schimb, liderii PSD, PLR și PC au anunțat, luni, după ședința coaliției, că nu-l vor susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, că au analizat toate variantele legate de modul în care să procedeze la ședința Parlamentului, inclusiv de a lăsa PNL să asigure cvorumul, dar decizia o vor lua marți dimineață.

Liderul PSD, Victor Ponta, a scris, luni, pe Facebook, amintind că Guvernul Ungureanu a fost demis și cu votul PNL și că liberalii au obținut atunci cel mai mare scor la alegeri din istorie cu un mesaj împotriva acestuia și a lui Băsescu, arătând că PNL îl votează acum pe Ungureanu la SIE și întrebând: „Cine sunt trădătorii?”.

Votul pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE are loc marți, de la ora 17.00. Scorul în Parlament este destul de strâns, pentru numirea lui Ungureanu la SIE fiind nevoie de voturile favorabile din partea a 278 de parlamentari.

Administrația prezidențială a anunțat, miercuri, că președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE) pe Mihai-Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu este nominalizat pentru a doua oară la conducerea Serviciului de Informații Externe, prima dată fiind director al SIE în perioada 2007-2012, la propunerea lui Traian Băsescu, atunci președinte. Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 și premier între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012. El este senator de Arad și prim-vicepreședinte al PNL.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleșcanu a demisionat din această funcție pentru a candida la alegerile prezidențiale, susținându-l ulterior, în al doilea tur, pe Victor Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația