Cristi Munteanu, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare : Trăim într-o țară în care am parte de aceeași sentință ca ucigașul baschetbalistului Chauncey Hardy

Cristi Munteanu, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare : Trăim într-o țară în care am parte de aceeași sentință ca ucigașul baschetbalistului Chauncey Hardy
Publicat: 26/04/2012, 13:30
Actualizat: 25/06/2013, 15:58

Fostul portar Cristi Munteanu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind înșelăciuni cu mașini luate în leasing, a declarat, joi, că trăiește într-o țară în care are parte de aceeași sentință ca Ionuț Adrian Tănăsoaia, ucigașul baschetbalistului Chauncey Hardy.

„M-a pufnit și râsul când am auzit decizia. Trăim într-o țară în care un baschetbalist este omorât în bătaie, agresorul lui primește 5 ani de închisoare, iar eu, care am cumpărat o mașină, am dat 32.000 de euro pe ea și am parte de aceeași sentință. Ce am făcut eu în acest caz? De ce primesc o pedeapsă la fel ca violatorii, când eu am cumpărat o mașină cu mulți bani. Apoi, am făcut schimb cu Mărgăritescu, care și el a cumpărat o mașină cam la aceeași sumă. În total, noi, «vinovații», «complicii», «tăinuitorii», am dat 60.000 de euro și ne-am ales cu nimic, doar cu 8 ani de închisoare”, a spus Munteanu pentru ProSport.

Fotbalistul echipei CS Mioveni, Andrei Mărgăritescu, și fostul portar Cristi Munteanu, în prezent vicepreședinte al clubului Farul Constanța, au fost condamnați, joi, de Tribunalul București la pedepse de trei ani și, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare, iar fondatorul centrului medical Doris, Alexandru Magherescu, a primit șapte ani de închisoare cu executare.

În dosarul privind înșelăciuni cu mașini luate în leasing, instanța Tribunalului București i-a condamnat pe Andrei Mărgăritescu pentru tăinuire și pe fostul portar al echipei Dinamo, Cristi Munteanu, pentru complicitate la tentativă de înșelăciune.

Alături de cei doi, în acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la șapte ani de închisoare cu executare.

Totodată, instanța i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, precum și soția acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tăinuire.

Decizia în acest caz nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de părțile din dosar.

În luna aprilie 2011, procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane în cazul unor furturi de mașini de lux, printre cei acuzați fiind Andrei Mărgăritescu și Cristi Munteanu, ambii foști jucători ai clubului Dinamo.

Procurorii îi acuzau pe Andrei Mărgăritescu și pe Cristi Munteanu că sunt „dobânditori de drept ai unei mașini furate”, despre care „aveau în mod clar cunoștință că face obiectul unei infracțiunui de furt”.

Totodată, procurorii l-au acuzat în acest dosar și pe Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliției, folosit de Andrei Mărgăritescu și de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat că i-a dat mașina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat mașina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau că, după ce a ținut o perioadă mașina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reușit, cu complicitatea unora dintre inculpații din acest dosar, să întocmească acte „în regulă” ale mașinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut mașina colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...