CRITICĂ. Eugen Tomac, liderul PMP, după mitingul din Piaţa Victoriei: În aceste zile trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur

CRITICĂ. Eugen Tomac, liderul PMP, după mitingul din Piaţa Victoriei: În aceste zile trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur
Liderul PMP. Sursă FOTO ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 15/05/2020, 23:35
Actualizat: 15/05/2020, 23:37

 Liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat atitudinea celor aproximativ 200 de protestatari care s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Victoriei şi susţine că în aceste momente ar trebui să fim mai responsabili.

Europarlamentarul critică protestul realizat în Piața Victoriei și spune că „în aceste zile trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur”

Îmi este dor şi mie de un protest, mâine aş origaniza un protest în Piaţă Victoriei, dar nu împotrivă Guvernului Orban ci împotrivă prostiei. Am acelaşi sentiment de neputinţă şi în acelaşi timp îmi doresc să facem mai mult pentru români pentru cei aflaţi în dificultate, dar instrumentele sunt limitate pentru că printre noi există un inamic invizibil care atinge oameni nevinovaţi şi le curmă viaţă subit. Îmi este dor de un protest, iubesc libertatea, dar acum, în aceste zile trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur”, a declarat Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Liderul PMP face apel la responsabilitate şi aminteşte că specialişti din toată lumea recomandă distanţarea fizică

„Vor reveni cât de curând şi zilele în care ne vom putea exprimă liber orice gând, orice stare şi prin proteste spontane, dar acum e bine să actionăm responsabil şi ţinem cont de ce ne recomanda specialiştii din toată lumea şi anume să nu organizăm sau să participăm la evenimente de masă”, a subliniat Tomac.

Circa 200 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de măsurile adoptate de autorităţi în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu au purtat mască şi nu au păstrat distanţa minimă de 1,5 metri.

În faţa Palatului Victoria au fost prezenţi tineri, persoane în vârstă şi chiar şi copii. Între ei, s-a aflat şi fostul europarlamentar Adrian Severin şi fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Oamenii prezenţi la protest au stat unii lângă alţii, unii dintre ei strângându-şi mâna sau îmbrăţişându-se.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.