Departamentul Externe
11.02.2020
Știri

Criza din Germania | România va avea de suferit

Criza din Germania | România va avea de suferit

Atât Uniunea Europeană, dar şi România în particular ar putea avea de suferit de pe urma crizei politice din Germania, avertizează analistul politic Iulian Fota.

„Principala ţară unde România exportă în UE este Germania, noi suntem foarte interdependenţi, foarte legaţi economic de Germania, sunt foarte multe domenii din industria auto germană care au fabrici aici. Producem componente, producem tot felul de piese care, duse în Germania, înseamnă export pentru noi. Dacă Germania din punct de vedere politic începe să acumuleze probleme şi inclusiv politicul să afecteze funcţionarea economică a Germaniei, şi UE, dar şi România, în particular vor avea de suferit. O Germanie slabă înseamnă o U.E. slabă şi ăsta nu e un lucru care să te lase indiferent”, a declarat, pentru Mediafax, Iulian Fota, analist politic.

Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni conducerea CDU că se va retrage din funcţia de preşedinte al celui mai puternic partid din Germania, a informat Deutsche Welle, care citează o sursă din partid.

Deşi a fost aleasă de Angela Merkel în 2018 pentru a o succeda în funcţia de cancelar al Germaniei, AKK, aşa cum e cunoscută Karrenbauer, a decis că nu va participa la alegerile care vor avea loc anul viitor. Alegerile pentru conducerea CDU ar putea avea loc în vară. Potrivit surselor, Merkel vrea ca şefa CDU să îşi păstreze funcţia de ministru al Apărării.

Sursă FOTO: Shutterstock

Inchide