Crucea Roșie Română lansează un apel umanitar de urgență în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal

Crucea Roșie Română lansează un apel umanitar de urgență în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal
Publicat: 27/04/2015, 14:47

Cel mai recent bilanț al tragediei produse de cutremurul de 7,9 grade pe Richter, foarte aproape de capitala statului Nepal, Kathmandu, arată că 3.200 de persoane au murit, iar peste 5.000 au fost rănite, însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor și a numărului exact al victimelor.

Rapoartele de până acum arată că zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, lipsa hranei, a adăpostului și a apei potabile sunt principalele probleme cu care se confruntă supravieșuitorii. Crucea Roșie din Nepal în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federația Internatională a Societaților de Cruce Roșie si Semilună Roșie a lansat un Apel Internațional de Urgență. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 milioane euro.

Crucea Rosie Română se alătura eforturilor Federației Internationale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie și lansează „Apelul pentru Nepal”. Campania constă în colectarea de fonduri online și direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internatională de Cruce Roșie si Semilună Roșie pentru susținerea ajutorului de primă necesitate și se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de hrană, asistență medicală și suport psihologic populației afectate.

Toți ce care vor să întindă o mână de ajutor o pot face donând bani în conturile Crucii Roșii Române. Pentru donații online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuțiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenția Piața Romană: LEI: RO14BRDE410SV34436474100 / EURO: RO02BRDE410SV34436714100

Pentru informații suplimentare puteți să o contactați pe Cristina Moraru, Coordonator colecta fonduri tel: 0737. 524. 269

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase