Andreea Smerea
04.06.2019
Știri

CSM a decis: Mariana Alexandru, consilier al șefului DIICOT, a fost reîncadrată în funcția de procuror

CSM a decis: Mariana Alexandru, consilier al șefului DIICOT, a fost reîncadrată în funcția de procuror
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea solicitării de reîncadrare în funcția de procuror pe lângă Parchetul Curții de Apel Craiova a Marianei Alexandru, consilier al șefului DIICOT, Felix Bănilă.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de reîncadrare în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a doamnei Mariana Alexandru””, se arată în minuta CSM.

Potrivit aceleiași surse, decizia a fost luată cu majoritate de voturi – 10 pentru și 5 împotrivă.

Procurorul Mariana Alexandru a lucrat în dosare precum „Zambaccian”, dar și în cauzele în care au fost vizați fostul senator Cătălin Voicu și fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. În ceea ce privește dosarul „Gala Bute”, Mariana Alexandru este cea care a infirmat soluția inițială dată în cauză, însă a plecat din DNA înainte de a fi luată o decizie privind anchetarea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Mariana Alexandru s-a pensionat în 2014. Ultima funcție deținută a fost cea de procuror-șef adjunct la Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din DNA. În 2015, ea a fost selectată de delegația Uniunii Europene de la Chișinău, fiind numită în funcția de expert, pentru a oferi asistență în domeniul investigării infracțiunilor economico-financiare.

Mariana Alexandru este soția lui Ion Alexandru, care a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituția în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa, la scurtă vreme după pensionarea soției sale.

În 2018, Felix Bănilă, procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a numit-o pe Mariana Alexandru în funcția de consilier.

Tags:
Inchide