CTP face „radiografia” candidaților la alegerile locale: „Este Balul Vampirilor. Oameni expirați în domeniile lor… Cum poți să te expui unui asemenea ridicol?”

Redactor:
Mihai Georgescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, miercuri dimineață, la Digi24, despre lupta pentru Primăria Capitalei, dusă de candidați pe alocuri exotici. Trei candidați au șanse mari în această cursă: Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu.

CTP prognozează că Băsescu va lua voturi de la Dan și Tăriceanu va trage voturi de la Firea. Despre echipa propusă de PSD la Consiliul General, ei bine, CTP o numește „Balul Vampirilor”, în stilul său caracteristic.

CTP, atac acid la Băsescu: „Candidează din plictiseală”

„Domnul Băsescu a făcut ieri o afirmație, întrebat fiind, totuși, de ce mai candidează la încă o funcție, a răspuns: Voiați să candideze un șchiop la Primăria Capitalei? Bineînțeles că i s-ar putea răspunde în acești termeni: dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei? În ambele situații comițându-se un act de desconsiderare, de bătaie de joc la adresa unor oameni cu infirmități. Ce-ar avea un om care ar avea probleme cu un picior să candideze la Primăria Capitalei?”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Asta face parte din circul obișnuit, mediatic, pe care îl declanșează Traian Băsescu de fiecare dată când candidează la ceva”, a completat gazetarul, cu privire la observația că fostul președinte e sigur că primește 30% din voturi.

„De ce candidează domnul Băsescu? Rămâne această întrebare. În primul rând, din plictiseală. Pentru că, dânsul, în afară de ceea ce înțelege prin politică, politichie, altceva nu știe și nu vrea să facă. Se plictisește, ce vreți să facă, să aibă grijă de nepoți? Din nou, texte, panglici, că vrea să aibă grijă de nepoți. Spunea domnul Băsescu atunci, după al doilea mandat de președinte, întrebat fiind dacă va mai candida la vreo funcție în partid, a spus: dar cum vă imaginați, dragilor, după ce am fost președinte de două ori, să mai fiu secretar de partid? Eh, uite că domnul Băsescu s-a făcut europarlamentar și acum vrea să fugă în funcția de primar general, așa cum a fugit din funcția de primar general în funcția de președinte al României în anul 2004”, a spus gazetarul.

„Tăriceanu va lua voturi de la Firea”

„E un mecanism similar în cazul domnului Tăriceanu. El este pesedist. Tot comportamentul lui din ultimii ani a fost acela al unui pesedist și așa este perceput de către alegători. N-ar cum să ia voturi din partea dreapta. Cine dintre votanții PNL și USR să treacă la Tăriceanu? El va lua voturi de la doamna Firea – nu Traian Băsescu – însă într-o cantitate nesemnificativă. Nu va conta”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

PSD-iștii, „loviți” grav: „Oameni expirați în domeniilor lor de activitate…”

CTP nu i-a iertat nici pe PSD-iști, referindu-se dur la lista candidaților social-democrați la Consiliul General și fostul premier Petre Roman, care este primul pe listă, independent.

„Doamna Firea folosește o metodă care se poate dovedi eficientă, dânsa vrea să obțină votul imbecililor din orașul București. Există și astfel de persoane în capitala României. Caragiale are o povestire science fiction – o să râdeți – Bucureștiul în anul 3000 și ceva, în care îl numește Tâmpitopole. E vorba despre reprezentanții acestui București, pe care îi vizează doamna Firea cu echipa asta de Balul Vampirilor. Oameni expirați în domeniilor lor de activitate, fie politic, fie sportiv, unii dintre ei cu crunte probleme penale, ajunși la o vârstă însumată – dacă însumăm vârstele lui Petre Roman, Anghel Iordănescu, Mitică Dragomir și Cornel Dinu – obținem 290 de ani. Aceste talente, aceste speranțe sunt aruncate în luptă, sunt aduse de dârlogi în arenă de către doamna Firea”, a spus gazetarul.

„Eu mă întreb, așa ca om, mi se face pielea de găină. Mai rău decât pericolul e ridicolul. Cum poți să nu ai organul ăsta pentru ridicol? Acești oameni, Petre Roman, Anghel Iordănescu… la Mitică Dragomir nu se pune problema… cum poți să te expui ridicolului, penibilului în felul acesta?”, a subliniat CTP.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Irina Tănase, mesaj pentru Liviu Dragnea de ziua acestuia: „Mă doare sufletul”
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide