Cu cât vinde Balenciaga noul model de geantă inspirat de sacii de gunoi

Cu cât vinde Balenciaga noul model de geantă inspirat de sacii de gunoi
Captură foto - Youtube
Publicat: 14/08/2022, 13:29

Casa spaniolă de modă Balenciaga șochează din nou și este aspru criticată pe internet pentru că a scos la vânzare niște genți care par inspirate de pungile de plastic pe care cei mai mulți dintre le folosim. 

Noua geantă a casei de modă de lux Belanciaga care arată ca o pungă banală de plastic pentru gunoi costă aproape 1.800 de euro.

Punga strălucitoare are un cordon în partea superioară, asemenea unui sac de gunoi, și este confecționată din piele de vițel, are un logo subtil și este disponibilă în mai multe culori: negru, alb, galben și albastru.

Internauții s-au amuzat, au fost scandalizați de prețul piperat al genții sau au spus că brandul de lux vrea să testeze oamenii prin noul său produs.

Utilizatorii de pe Twitter care au criticat „ultima modă” lansată de Balenciaga se întreabă dacă de fapt acesta este un experiment social morbid.

View this post on Instagram

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Balenciaga și ideile inovatoare

„Sunt convinsă că Balenciaga face un experiment social, pentru că nu se poate să ceară 1.800 de euro pentru o pungă de gunoi”, a fost reacția unei tinere pe Twitter.

Geanta de lux a fost lansată în luna martie în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, însă acum a intrat în magazine pentru colecția de toamnă, iar internetul s-a inflamat după o postare pe Instagram, în care scumpul „sac de gunoi” era promovat, a devenit virală.

„Nu puteam rata ocazia de a face cel mai scump sac de gunoi din lume, pentru că cine nu iubește un scandal de modă?”, a declarat directorul de creație al Balenciaga, Demna Gvasalia, pentru Women’s Wear Daily în momentul lansării.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult