Cum a ajuns o make-up artistă să lucreze la Autoritatea pentru Digitalizarea României într-o poziţie de „director de cabinet”. Octavian Oprea, preşedintele ADR, este acuzat că şi-a adus amanta în instituţie

Cum a ajuns o make-up artistă să lucreze la Autoritatea pentru Digitalizarea României într-o poziţie de „director de cabinet”. Octavian Oprea, preşedintele ADR, este acuzat că şi-a adus amanta în instituţie
Foto: romaniatv.net
Publicat: 19/12/2021, 21:15
Actualizat: 19/12/2021, 21:39

O numire halucinantă la Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR)  a făcut valuri în instituţie, potrivit unei anchete publicate de romaniatv.net. Preşedintele Octavian Oprea şi-ar fi adus amanta, de profesie make-up artist, în instituţie pe funcţia de director de cabinet. Mai mulţi membri ai echipei au început să-şi dea coate pe la colţuri atunci când a devenit oficial că preşedintele Octavian Oprea şi-ar fi adus iubita într-un post în ADR. Alina Bondocu, o fostă animatoare, actualmente make-up artist de succes, este cea care face parte de anul trecut din echipa ADR, instituţie care ar trebui să pună umărul puternic la digitalizarea României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, instituţie care a luat naştere în 2020, îşi propune să ajute românii să ajungă la un nivel al competenţelor digitale comparabil cu cel al celorlalţi europeni. Un deziderat nobil şi un obiectiv extrem de ambiţios, fără doar şi poate, în realizarea căruia este necesar aportul celor mai competenţi specialişti.

Alina Bondocu a venit în instituție anul trecut și până în prezent aproape nimeni nu știe exact cu ce se ocupă sau ce o recomandă pentru funcția de „director de cabinet”. Ce știm sigur despre Alina este că a terminat Facultatea de Jurnalism la Spiru Haret și cum din presă se fac bani foarte greu în zilele noastre, s-a reorientat repede.

De la „sandwich artist” la Subway la director de cabinet la ADR

Astfel, pentru o perioadă a fost „sandwich artist” la Subway UK & Ireland. Ambițioasă și dedicată, Alina a sărit repede de la aranjatul feliilor de salam peste frunzele de salată în sandwichuri și a ajuns chiar și manager la Subway. Dar pentru că și-a dorit mai mult, a început să se specializeze în make-up, astăzi preluând comenzi pentru machiaj pe Facebook pentru suma de 250 Ron.

Conform romaniatv.net, în urmă cu 9 ani, tânăra Alina, care încă nu știa că va ajunge director la ADR, își căuta un drum în viață, care întâmplător începuse ca hostess în cluburile de noapte din București, Le Gaga sau Princess. Îmbrăcată sumar, ea făcea bani cu corpul ei, dar a renunțat repede când și-a dat seama ce „sacrificii” presupune o viață de noapte… na, ale tinereții valuri.

Sursa FOTO: romaniatv.net

La un moment dat, această l-a întâlnit pe tânărul Octavian Oprea cu care a avut sau încă are o relație de dragoste secretă. Deși Alina Bondocu este căsătorită și are și un copil, nu-i poate rezista iubitului ei, care, între timp, i-a devenit și șef. Atât de solidă este relația lor și bazată pe încredere, încât Octavian Oprea, ditamai președintele ADR, este convins că ea poate să ajute mult la digitalizarea României.

Probabil din dorința de a „cosmetiza” imaginea instituției, președintele ADR a ales să-și aducă alături de el oameni de încredere și competenți, iar dacă România este țara unde zeci de mii de tinere talentate și cu potențial lucrează deja pe internet și au businessuri de succes în videochat sau Onlyfans, de ce să ne mire aducerea unui make-up artist în structura Autorității pentru Digitalizarea României?

Sursa FOTO: romaniatv.net

Astfel, Alina Bondocu va ajuta la îndeplinirea obiectivului Guvernului, şi anume transformarea digitală a societăţii româneşti. Asta deşi, până nu demult, nu a ştiut exact cum se numeşte instituţia care a angajat-o. Astfel că, pe pagina ei de socializare, la locul de muncă era trecută Autoritatea DIGITALĂ a României.

Sursa FOTO: romaniatv.net

Contactată telefonic de RomaniaTV.net, Alina Bondoc a acceptat un scurt dialog cu jurnaliștii și a confirmat legătură cu directorul Octavian Oprea. Tânăra a făcut, însă, precizarea că nu este director de cabinet, aşa cum reiese din declaraţia de avere de pe site-ul ADR, ci consilier: „M-am angajat acum 1 an la ADR. Am dat și un concurs de curând. Oricine se poate angaja aici dacă dă un concurs. Am fost director de cabinet, dar acum sunt consilier gradul 1A la Ghișeul.ro„, a răspuns ea scurt.

Potrivit declaraţiei de avere ataşate mai jos, Alina Bondocu a obţinut în anul anterior venituri din servicii de frizerie în valoare de 148.000 lei.

Sursa FOTO: romaniatv.net
Sursa FOTO: romaniatv.net
Sursa FOTO: romaniatv.net

Întrebată direct dacă este amanta directorului Octavian Oprea, Alina Bondoc a evitat subiectul: „Sunt niște acuzații destul de grave care nu-și au rostul. Eu sunt căsătorită de aproape 4 ani și sunt cu soțul meu de aproape 16 ani”.

2 miliarde de euro, bugetul pe care-l are de gestionat ADR

De menţionat că preşedintele Octavian Oprea are pe mână un buget de aproximativ 2 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţare europeană.

De asemenea, Autoritatea are prevăzuţi, în textul Hotărârii de Guvern, un număr de 35 de angajaţi, fapt pentru care participanţii la dezbatere au numit-o în mod peiorativ drept un „Chihuahua” al instituţiilor statului, după ce au afirmat despre MCSI că era văzut drept „cenuşăreasa ministerelor”. Preşedintele Autorităţii a asigurat că personalul va fi extins.

Cine este Octavian Oprea?! A preluat şefia ADR la doar 29 de ani iar înainte a lucrat la Microsoft!

Sursă FOTO: romaniatv.net

Octavian Oprea a ocupat funcţia de vicepreşedinte ADR începând cu luna martie 2020. În ianuarie 2021, a devenit preşedinte interimar, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, după ce Sabin Sărmaș, fostul președinte, a fost ales deputat și a fost numit președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților.

Anterior, Oprea a lucrat la companii precum IBM şi Microsoft. Potrivit unei declaraţii făcute la jumătatea anului, pentru publicaţia Financial Intelligence, Oprea este de părere că, în momentul de față, datele sunt în noul aur al economiei, fără de care nu pot fi desfăşurate anumite investiții.

“Este foarte important să subliniem că, fără date de calitate pe care Guvernul ar trebui să le dețină, nu putem progresa nici economic, dar nici social. Tocmai de aceea încercăm ca datele pe care Autoritatea pentru Digitalizarea României le va colecta prin intermediul Sistemului Național de Interoperabilitate să fie puse la dispoziția tuturor celor care au nevoie de ele atunci când vine vorba de date fără caracter personal, mă refer la date care pot fi cu caracter personal şi care pot fi la puse la dispoziție instituțiilor publice pentru a reduce birocrația”, declara directorul ADR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată