Cum a fost jefuit cetățeanul danez: „M-au chemat la un spriț. Apoi, doi dintre ei au plecat afară să ia ceva și au revenit la 30 de minute”

Cum a fost jefuit cetățeanul danez: M-au chemat la un spriț. Apoi, doi dintre ei au plecat afară să ia ceva și au revenit la 30 de minute
Publicat: 06/01/2013, 15:06
Actualizat: 29/09/2018, 13:13

Cetățeanul danez jefuit joi, într-un apartament din Capitală, spune că hoții i-au furat un ceas de colecție în valoare de aproximativ 15.000 de euro și un inel de platină cu diamante de peste 30.000 de euro.

Bărbatul a fost duminică la Secția 19 din Capitală, care anchetează jaful petrecut în 3 ianuarie, într-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei.

El a declarat, la ieșirea din Secția 19 de Poliție, că persoanele care l-au jefuit erau mascate, îmbrăcate în negru și s-au dat drept polițiști în momentul în care au intrat în apartament unde acesta se afla „la un spriț” cu prietenii lui români.

„M-au chemat la un spriț. Apoi, doi dintre ei au plecat afară să ia ceva și au revenit la 30 de minute, iar între timp, la 20 de minute, au venit infractorii peste noi”, a precizat cetățeanul danez.

El a precizat că se numește Alfred Rasmusen, are 42 de ani, a plecat din România în Danemarca de peste 20 de ani, are cetățenie daneză și este „ex-model”.

Potrivit lui Rasmusen, jefuitorii l-au trântit pe burtă, l-au încătușat de mâna dreaptă, de la care i-au luat ceasul, iar de la mâna stângă i-au luat inelul.

Alfred Rasmusen a mai povestit că gazdele la care se afla în vizită erau prietenii săi, pe doi dintre aceștia cunoscându-i în Danemarca acum patru ani, iar pe un altul în România.

„Sunt de aproximativ două săptămâni în România, gazdele erau prietenii mei, pe unii îi cunosc de două săptămâni și pe ceilalți de patru ani. Este prima oară când am petrecut cu ei, am făcut și Revelionul împreună”, a spus Rasmusen.

El a precizat că, în opinia sa, persoanele care l-au jefuit „s-au pus de acord” cu cei la care se afla în vizită.

Întrebat de ce crede acest lucru, Rasmusen a spus că celelalte persoane aflate în apartament în momentul intrării agresorilor nu au pățit nimic, singurul care a fost jefuit fiind el.

Bărbatul a mai spus că până în prezent și-a recuperat doar telefonul mobil.

Poliția Capitalei a anunțat că patru bărbați au fost arestați după ce ar fi tâlhărit un cetățean danez într-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei, iar un al cincilea suspect este căutat de polițiști, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Cei patru au fost reținuți de polițiștii bucureșteni sâmbătă, la mai puțin de 36 de ore de la comiterea faptei.

Din cercetările făcute de judiciariștii bucureșteni a rezultat că, în dimineața zilei de 30 decembrie 2012, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, ar fi stabilit să fure de la un cetățean străin un inel din platină cu diamante și un ceas de colecție.

„Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecți, care de altfel îl cunoșteau pe cetățeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool și droguri. Ceilalți doi urmau să folosească acest prilej pentru ca, prin amenințări și violență, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale”, a precizat Poliția Capitalei.

Astfel, suspecții s-au întâlnit cu cetățeanul danez joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus să consume droguri și băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi arătat dispus să facă acest lucru, ba mai mult, le-ar fi înmânat un telefon mobil pe care suspecții să-l vândă, iar cu banii obținuți să cumpere stupefiante.

Continuând verificările în această cauză, judiciariștii au mai stabilit că doi dintre suspecți ar fi plecat de la apartamentul în care avea loc întâlnirea și ar fi revenit după o jumătate de oră având asupra lor substanțele stupefiante, despre care ar afirmat că le-ar obținut în schimbul telefonului mobil.

La puțin timp după sosirea acestora, în imobil au intrat doi bărbați îmbrăcați în haine de culoare neagră, având fețele acoperite cu cagule și spunând că sunt polițiști.

Cetățeanul danez a sesizat că cei doi nu erau polițiști, spunând că persoanele mascate nu purtau însemne distinctive ale forțelor de poliție.

„Întrucât partea vătămată nu s-a suspus somațiilor, suspecții mascați au încercat să o imobilizeze, fără rezultat însă, reușind totuși să-i sustragă inelul aflat pe un deget al mâinii drepte și ceasul de colecție pe care acesta îl avea asupra sa”, a precizat Poliția Capitalei.

Cei patru suspecți reținuți de polițiștii bucureșteni au fost prezentați instanței de judecată, care a decis cercetarea lor în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie. Cel de-al cincilea suspect a fost identificat, iar în baza probelor prezentate de polițiști magistraților, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind în prezent căutat de polițiștii bucureșteni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Aurora boreală s-a văzut azi noapte în București și în mai multe orașe din țară!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
TRUCUL pentru cea mai BUUUNĂ bere! E simplu și rapid
UNGARIA ASCUNDE un secret extrem de bine păstrat. Până acum, NIMENI nu a știut aceste...
Românii, striviți de prețuri. Un obicei banal a devenit un lux
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Irina Loghin, revoltată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Turele de noapte pot crește riscul de diabet și obezitate