Cum arată unul dintre elevii unui liceu din Cluj, trimiși acasă pentru că aveau părul lung sau barbă. Ce explicații are directorul

Cum arată unul dintre elevii unui liceu din Cluj, trimiși acasă pentru că aveau părul lung sau barbă. Ce explicații are directorul
Publicat: 18/10/2017, 00:30

„Astăzi eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom” Director la mine în clasă. Din cauza părului meu am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului. Mă bucur că trăiesc într-o comunitate unde se promovează creativitatea și libera exprimare. (…) Singurul lucru pe care pot să îl spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI unde capacitatea ta psihică este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, a scris, mați, pe o rețea de socializare, Tudor Helgiu, elev al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca.

Directorul Liceului Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că elevilor li s-a cerut să respecte regulamentul școlar în ceea ce privește ținuta capilară.

„Tudor Helgiu are o frizură exagerată pentru regulamentul nostru școlar și i-am cerut să se conformeze. În aceeași situație au fost mai mulți elevi de clasele a XI-a și a XII-a și i-am trimis să se tundă sau să își radă barba, iar unii s-au conformat și s-au întors la ore. De la începutul anului școlar și într-un careu pe care l-am avut săptămâna trecută, am ridicat această problemă a ținutei capilare, iar azi am intrat în clase și am constatat cu neplăcere că mulți elevi nu s-au conformat prevederilor din regulamentul nostru școlar. Le-am cerut să respecte regulamentul intern, dar nu i-am sancționat, nu au fost puși absenți”, a spus Tintelecan.

Acesta a precizat că printre elevi a căror frizură nu corespunde regulamentului se numără și o fată care „are toate culorile în părul ei” și care a fost trimisă să și-o aranjeze și să adopte o ținută capilară adecvată.

„I-am cerut să adopte o singură culoare la păr”, a precizat directorul.

Petrică Daniel Tintelecan a menționat că dacă miercuri va descoperi elevi care nu s-au conformat și vin cu păr lung și cu barbă nu vor fi primiți la ore, iar părinții lor fi convocați la școală.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, Andreea Coroian Goldiș, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că elevilor li s-a atras atenția în repetate rânduri că trebuie să-și aducă ținuta la o formă conformă cu regulamentul, pentru că este vorba despre un liceu confesional, teologic.

„Este vorba despre regulamentul de ordine interioară al liceului respectiv, pe care l-au luat la cunoștință atât părinții, cât și elevii la începutul anului școlar. Elevilor li s-a atras atenția în repetate rânduri că trebuie să-și aducă ținuta a o formă conformă cu regulamentul, pentru că vorbim despre un liceul confesional, teologic. Elevii au fost trimiși să meargă acasă și să își aducă ținuta la forma potrivită și să revină miercuri la școală conform a ceea ce regulamentul școlii definește ca ținută adecvată. Nu a fost o formă de sancțiune, astfel că nu se va ajunge la scăderea notei la purtare”, a spus Coroian Goldiș.

Aceasta a susține că nu a fost vorba despre un comportament abuziv al conducerii școlii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală