Cum s-a folosit fostul ministru Valerian Vreme de Poșta Română în campania electorală

Cum s-a folosit fostul ministru Valerian Vreme de Poșta Română în campania electorală
Publicat: 26/05/2015, 19:11

„În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae să dea dispoziții care au dus la prejudicierea Companiei Naționale Poșta Română și a faptului că încă menținea în funcțiune, prin influența pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare arătat, Pribescu Mioara, în 21 decembrie 2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Șerban și apoi a obținut, având susținerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenței ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din județul Bacău și predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poșta Română SA, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul”, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit sursei citate, Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poștei Române, avea intâlniri cu complicii săi, Constantin Ficioru și Mărioara Pribescu, pentru a pune la punct detaliile faptelor pe care le comiteau, iar atunci când suspiciunile subalternilor n-au mai putut fi evitate a invocat autoritatea partidului și că prin faptele sale se obțineau bani pentru acesta.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că „atunci când suspiciunile subalternilor nu au mai putut fi înlăturate Constantin Olimpiu Nicolae a invocat autoritatea partidului, faptul că prin mecanismul descris se obțineau bani «pentru partid»”.

Potrivit surselor citate, care redau din documentele anchetatorilor, în acest caz „în perioada mai 2011 – martie 2012, din dispoziția lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea lui Pribescu Mioara și a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondență a agenților economici prelucrată în poștă hibridă, provocând companiei naționale un prejudiciu de 1.128.228 lei”.

„Constantin Olimpiu Nicolae este cel care a stabilit când și cât din corespondența prezentată era preluată direct în cartare, pentru distribuire, Pribescu Mioara și Marius Constantin Fecioru fiind informați ori consultați cu privire la aceste împrejurări; aceștia din urmă au fost cei care decideau dacă mecanismul de fraudare continua sau nu. În două împrejurări individualizarea loturilor de corespondență care ar fi urmat să fie distribuite fără francare, din dispoziția lui Constantin Olimpiu Nicolae, a făcut-o Pribescu Mioara”, mai spun sursele citate.

Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională, Marius Constantin Fecioru, a fost reținut, marți, de procurorii DNA care îl acuză de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență și constituire de grup infracțional, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Ficioru este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la trafic de influență și constituirea a unui grup infracțional organizat. În cazul acestuia, procurorul de caz a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să decidă dacă propune unui judecător de drepturi și libertăți arestarea preventivă a acestuia.

Mandatul pe numele fostului secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională a fost emis într-un dosar ce vizează fapte de corupție săvârșite de foști angajați ai Poștei Române.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30, la intrarea în sediul instituției el nedorind să facă declarații.

De asemenea, la DNA a venit și Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcției Economice a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR).

Cei doi sunt implicați într-un dosar ce vizează fapte comise de funcționari publici ai Poștei Române, între anii 2011- 2012, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro.

Mai exact, conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziția lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poștei Române, la instigarea și sub autoritatea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poșta Română, fără facturare, corespondență prelucrată în poștă hibridă, provocând companiei naționale un prejudiciu de 1.128.228 de lei.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidența CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc și volumele de trimiteri poștale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?