Cum se va rezolva cazul lui Ionuț Gologan, românul care așteaptă să fie executat în Malaezia pentru trafic de droguri. Anunțul făcut de ministrul Toader

Cum se va rezolva cazul lui Ionuț Gologan, românul care așteaptă să fie executat în Malaezia pentru trafic de droguri. Anunțul făcut de ministrul Toader
Mai multe pe gandul.info

„M-am întâlnt cu cei trei tineri condamnați la moarte. A fost o întâlnire emoționantă. Este un context emoționant, în care și o simplă privire poate exprima mai mult decât cuvintele. (…) Eu îmi exprim un optimism moderat. (…) Am reușit să stabilim condițiile de colaborare juridică între România și Malaezia. Am discutat cu procurorul general și ministerul de Interne, pentru încheierea unor tratate. Experți din Malaezia vor veni în România și vom discuta tratate privind extrădarea și transferul persoanelor condamnate”, a spus, miercuri seara, Tudorel Toader, la Antena 3, referitor la viziata sa recentă în Malaezia.

Ministrul Justiției a mai spus că în 2012 au început negocierile pentru stabilirea unor acorduri între România și Malaezia, care, însă, s-au oprit în 2016.

„Avem colaborarea economică, culturală, educațională cu Malaezia. Anual, mii de români merg acolo pe motive turistice, dar între cele două țări nu a existat niciun act pentru cooperare judiciară. În 2012, s-a făcut un demers în acest sens, dar nu s-a finalizat, ceva s-a întâmplat în 2016″, a mai spus sursa citată.

Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr din județul Prahova, a fost arestat pentru trafic de droguri și condamnat la pedeapsa capitală în Malaezia.

În bagajele tânărului, care lucra ca șofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Inchide