Cumpănașu: Din zona Caracalului erau duse fete în mai multe județe din România / Despre cazul Alexandrei: Deși tatăl merge să reclame dispariția, IPJ raportează plecarea voluntară

Cumpănașu: Din zona Caracalului erau duse fete în mai multe județe din România / Despre cazul Alexandrei: Deși tatăl merge să reclame dispariția, IPJ raportează plecarea voluntară
Publicat: 12/08/2019, 12:53

Cumpănașu: Deși tatăl lui Alex merge să reclame dispariția, IPJ raportează plecare voluntară

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a publicat pe pagina de Facebook un document din care reiese faptul că tatăl acesteia a sesizat dispariția fetei însă IPJ Olt a raportat la MAI drept o plecare voluntară. Din acest motiv, precizează acesta, nu a fost constituit un comandament.

Alexandru Cumpănașu a publicat pe pagina sa de Facebook fișa de eveniment privind dispariția Alexandrei Măceșanu având antetul Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală Management Operațional, din care reiese faptul că Inspectoratul Județean de Poliție Olt (IPJ Olt) a raportat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) o plecarea voluntară a fetei de la domiciliu, cu câteva ore mai târziu după ce adolescenta sunase la 112 pentru a cere ajutor.

„Dovada complicitții conducerii IPJ OLT în situația răpirii și posibilei omorâri a Alexandrei (Eu sper ca traieste): Fișa de eveniment oficilă a MAI pentru zilele de 24,25,26 Iulie! Deși tatăl lui Alex merge pe 24 la politia Dobrosloveni să reclame dispariția,este trimis acasă iar conform Fișei de Evenimente Oficială a MAI pentru acele zile pe data de 25 IPJ Olt raportează la 18:18 către MAI că Alexandra figurează ca plecare voluntară după ce aceasta sunase deja la 112 și vorbise deja cu 2 polițiști din Caracal pe telefoanele personale. Răpirea Alexandrei este raportată de șeful IPJ OLT – Alexe abia la ora 10:53 a doua zi cand monstrul se afla deja arestat de 5 h și Centrul Operativ de la nivelul MAI nu mai puteau face nimic pt Alexandra!”, scrie pe pagina sa de Facebok, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

Conform fișei de eveniment raportate de către IPJ Olt la MAI, din datele primare „în ziua de 25.07.2019, ora 8.30, Măceșanu Tudorița Mariana de 37 de ani, din comuna Dobrosloveni, a sesizat că fiica sa, Măceșanu Alexandra Mihaela, de 15 ani, din aceeași localitate, a plecat în mod voluntar de la domiciliu la data de 24.07.2019 în jurul orei 10.00 și nu a mai venit.” Conform descrierii evenimentului din fișa întocmită de către IPJ Olt „din primele cercetări s-a stabilit că aceasta intenționa să se întâlnească cu un tânăr, pe raza municipiului Caracal iar familia nu a mai putut să o contacteze. La data plecării de la domiciliu, purta o pereche de blugi de culoare gri, o ie de culoare albastră și era încălțată cu o pereche de teniși de culoare gri. Se solicită punerea minorei sub urmărire națională”.

„Acest document este dovada irefutabilă a complicitlții conducerii IPJ OLT la tot ce s-a întâmplat cu Alexandra. Nu este indolență ci acoperirea criminalului. Nu mă las până când nu vor face pușcărie, până la ultimul dintre cei care au încălcat legea sau l-au acoperit pe Dincă dintre angajații Poliției sau Parchetului. Acolo rezultă că la 18.18 ei au comunicat la București că e plecare voluntară, nu răpire sau viol caz în care la București se constituia comandament!”, a declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX, Alexandru Cumpănașu.

Ulterior raportării, în data de 26.07.2017, reiese din același document, în raportul de urmare se specifică faptul că „urmare a raportului din data de 25.07.2019, privind dipariția numitei Măceșanu Alexandra, de 15 ani, din com.Dobrosloveni,care în aceeași zi la ora 11.05 a sesizat că a fost răpită și violată, în data de 26.07.2019, sunt efectuate 3 percheziții pe raza mun.Caracal, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, unde participă 55 polițiști „.

Știrea inițială. „Sunt informații despre anturajul familiei, despre modul cum oamenii declară cu subiect și predicat că această familie era implicată, nu doar Dincă, ci și membrii familiei în trafic de persoane și nu mă refer aici doar la sclavie sexuală sau la trafic de persoane pentru exploatare sexuală, este vorba și despre exploatare în muncă, din zona Caracalului. Sunt informații care vizează alte zone din România, informații care mi-au parvenit pur și simplu, de la oameni de bună-credință, cred și sper, rămâne să constate Parchetul, dar informații care spun clar că din zona Caracalului erau duse fete în mai multe județe din România”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la sediul Parchetului General, acolo unde a ajuns pentru a depune noi documente.

Cumpănașu susține că autoritățile au aceste informații.

„Acești oameni și-au lăsat contactele, au dat adrese clare, au dat tot ce era de dat pentru a face lumină în acest caz. Au dat și informații cu privire la clanurile interlope de acolo și, ca să fiu sincer, eu nu pot să știu, nu pot să identific facial femei, fete care fac parte din clanurile acelea, dar efectiv, am primit și fotografii ale unor fete din Caracal, ceea ce pentru procurori eu cred că ar trebui să conteze. Nu am asemenea imagini (cu Gheorghe Dincă alături de persoane influente – n.r.), este de datoria Parchetului să facă rost. Nu este foarte greu să îți dai seama despre cine este vorba. Ați văzut veo negare? Eu n-am văzut. Iar oamenii ăștia știu foarte bine că despre ei vorbesc. Eu cred că cel mai simplu va fi, fără să-i acuzăm, să vină frumos în fața procurorilor sau procurorii să-i cheme și să lămurească foarte clar care era relația dintre aceștia și pe ce se baza Dincă când spunea că are această acoperire”, a completat Alexandru Cumpănașu.

Căutările de noi probe în casa lui Gheorghe Dincă, din Caracal, s-au reluat, luni dimineața, după ce anchetatorii au venit cu un nou mandat de percheziție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
A rămas blocat pe linia de tramvai, iar la fel a păţit şi autoutilitara care...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cel mai bizar vulcan de pe Pământ, poate chiar din Sistemul Solar, este o anomalie