Cursurile Liceului German din Arad, unde 40 de copii au ajuns la spital, suspendate joi și vineri

Redactor:
Vasile Magradean
Cursurile Liceului German din Arad, unde 40 de copii au ajuns la spital, suspendate joi și vineri
Cursurile la Liceul German din Arad rămân suspendate joi și vineri în urma problemelor legate de deratizare și vor fi reluate, cel mai probabil, luni, după ce vor fi continuate în această perioadă acțiunile de curățenie. 40 de elevi au ajuns la spital, cu simptome de intoxicație, după dezinsecție.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Laura Nădăban a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că vineri va avea loc o reevaluare a situației pentru a se decide reluarea cursurilor.

„În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a hotărât să rămână suspendate cursurile la Liceul German și joi și vineri, iar vineri se va reevalua situația pentru a se vedea dacă se vor relua luni. Acțiunile de curățenie vor continua în aceste zile”, a spus Nădăban.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au fost suspendate, în urma unei dezinsecții și deratizări cu probleme.

40 de elevi au ajuns până marți dimineața la Spitalul din Arad cu iritații ale pielii, ochilor și cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanților Prefecturii Arad, 14 copii au fost internați.

Inspectoratul de Politie Județean Arad face arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați, luni seara, că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție și dezinfecție, care au avut loc la școală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice”, anunță Poliția.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

Inchide