Curtea de Apel Ploiești a menținut interdicția directorului Petrotel Lukoil de a părăsi județele Prahova și Ilfov

Curtea de Apel Ploiești a menținut interdicția directorului Petrotel Lukoil de a părăsi județele Prahova și Ilfov
Publicat: 02/10/2015, 19:37

Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis, vineri, contestația procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova privind modificarea limitelor controlului judiciar impus directorului SC Petrotel Lukoil SA Andrey Bogdanov, trimis în judecată pentru infracțiuni la legea societăților comerciale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Curtea de Apel Ploiești a menținut interdicția impusă prin controlul judiciar lui Andrey Bogdanov de a depăși teritoriul județelor Prahova și Ilfov.

Soluția dată vineri de Curtea de Apel Ploiești este definitivă.

Marți, judecătorii de la Tribunalul Prahova, instanță pe rolul căreia se află dosarul în care conducerea SC Petrotel Lukoil a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni la legea societăților comerciale, au admis cererea directorului general al Petrotel Lukoil de modificare a limitelor controlului judiciar. Astfel, magistrații i-au permis cetățeanului rus Andrey Bogdanov să se deplaseze pe teritoriul României, fără a depăși granițele țării, în condițiile în care măsura controlului judiciar luată față de acesta îi interzicea să depășească limitele județelor Prahova și Ilfov.

Decizia Tribunalului Prahova nu era definitivă, fiind contestată de procurori.

Și în 17 august, Tribunalul Prahova a decis să permită lui Andrey Bogdanov să părăsească teritoriul României între 27 august și 1 septembrie, pentru a se deplasa la Moscova, însă procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiești a menținut controlul judiciar impus directorului Petrotel Lukoil, interzicând acestuia să părăsească țara.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, între care două persoane juridice și șase persoane fizice în dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetățean rus, director general și membru în Consiliul de Administrație al SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credință a capitalului societății și spălare de bani.

De asemenea, în același dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, pentru spălare de bani, și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

Totodată, în același dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, cetățeni români, ruși și moldoveni cu funcții de conducere în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești. Printre inculpați se numără Andrei Rață, cetățean moldovean, membru în Consiliul de Administrație al SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, acuzat de folosirea cu rea-credință a creditului societății și spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Dorel Duțu, contabil șef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev și Olga Kuzina, ambii cetățeni ruși care dețin funcții de director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Pe de altă parte, procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor și urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil și a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracțiuni.

Astfel, în cauza disjunsă procurorul a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploiești și față de directorul acesteia, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, pentru infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

De asemenea, a fost disjunsă cauza în vederea efectuării urmăririi penale față de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar al rafinăriei de la Ploiești, care va fi cercetată pentru infracțiunile de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, fapte comise în perioada 2008-2010 inclusiv.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei în vederea urmăririi penale față de 39 de societăți comerciale cu răspundere limitată suspectate de comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, preciza documentul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului