Cuțitul cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani, găsit la locuința suspectului

Cuțitul cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani, găsit la locuința suspectului
Publicat: 18/02/2013, 22:34
Actualizat: 27/03/2019, 09:37

Anchetatorii au găsit, luni seară, cuțitul cu care tânărul de 18 ani este acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgoviște, arma albă fiind descoperită la locuința suspectului, din localitatea Răzvad, și nu la locul indicat inițial de către acesta.

Potrivit anchetatorilor, inițial, agresorul le-a spus polițiștior și procurorului de caz că ar fi aruncat cuțitul de pe un pod în apele râului Ialomița, tânărul fiind dus la locul respectiv pentru a indica perimetrul în cauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, suspectul a recunoscut că a ascuns cuțitul la domiciliul său din localitatea dâmbovițeană Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgoviște, iar anchetatorii s-au deplasat la locuința acestuia, unde au găsit și au ridicat arma albă cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani.

Pe de altă parte, colegii și prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgoviște au decis să se întâlnească, marți, pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar și pentru a protesta față de violența din societatea românească.

Adolescenții cer locuitorilor municipiului să se alăture și să arate că le pasă de ceea ce se întâmplă în oraș și iau atitudine față de agresiunea în urma căreia colegul lor de 15 ani a fost înjunghiat cu cuțitul în gât de tânărul de 18 ani.

Motto-ul manifestării de marți este: „Să arătăm că ne pasă!”, iar mobilizarea adolescenților va fi făcută pe rețelele de socializare.

Colegii și prietenii lui Alexandru Andrei Ș. au realizat un videoclip în memoria elevului ucis și și-au luat adio de la acesta pe pagina de Facebook, unde au postat sute de mesaje de rămas bun.

„Sunt mândră că te-am putut cunoaste. Nu voi uita niciodată sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Sunt sigură că ne veghezi din rai acum!”, scrie Ionela Adriana Voica, una dintre prietenele adolescentului ucis.

Întâlnirea elevilor are loc marți începând cu ora 10.00, pe Platoul Prefecturii Dâmbovița.

La ora transmiterii acestei știri, suspectul, Iulian Vald, în vârstă de 18 ani, acuzat de omor calificat, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 15 și 25 de ani, a fost condus de la Poliție la Parchetul Tribunalului Dâmbovița, unde este audiat de către procurorul de caz.

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște și-a recunoscut fapta, luni seară, în fața anchetatorilor, susținând că totul s-a petrecut inopinat și i-a îndrumat pe polițiști la locul unde susținea inițial că a aruncat cuțitul, respectiv în râul Ialomița.

După ce a fost audiat de către anchetatori la Poliția Municipală Târgoviște, tânărul suspect de uciderea elevului a declarat că incidentul s-a petrecut inopinat, după ce cei doi s-au ciocnit unul de celălalt, adăugând că nu-l cunoștea pe elev.

„Tânărul susține că a fost un conflict în stradă între el și victimă. Are o motivație stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuțit. Nu pot să vă confirm declarația lui că a aruncat cuțitul în apă. Se verifică”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secția penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuțitul cu care l-a înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul și confirmă că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unității de învățământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic și se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, am fost și noi informați, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Târgoviște, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuțit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supraviețuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viața acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Dâmbovița, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgoviște și dus cu o dubă la sediul Poliției Municipale Târgoviște pentru audieri. Acesta are 18 ani și este din localitatea Răzvad, comună limitrofă a municipiului Târgoviște.

Raluca Florescu a spus că elevul și suspectul nu se cunoșteau.

„Elevul și suspectul nu se cunoșteau, a fost vorba despre un conflict spontan”, afirma Florescu.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a declarat că reprezentanții școlii se preocupau de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

De asemenea, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
EXCLUSIV VIDEO El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi...
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Cât stele Euro NCAP a primit VW Tiguan, cel mai căutat SUV de familie?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Îți CONFISCĂ mașina pe loc. Românii ce au INTERZIS să intre sau să iasă din...
Mara Bănică și-a concediat bona. Imaginile de pe camerele video au convins-o
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Momentul ratat de francezi în care puteau respinge atacul lui Hitler din Ardeni
×