Cutremur în zona Vrancea, joi seară, resimțit și la București. Ce magnitudine a avut seismul și la ce adâncime s-a produs

Cutremur în zona Vrancea, joi seară, resimțit și la București. Ce magnitudine a avut seismul și la ce adâncime s-a produs
Cutremur în județul Olt! Ce magnitudine a avut
Publicat: 23/10/2020, 00:25
Actualizat: 23/10/2020, 00:35

Un seism cu magnitudinea de 3,9 s-a produs joi noapte, la ora locală 23:21, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 140 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 61 km est de Braşov, 71 km nord-est de Ploieşti, 121 km sud de Bacău, 124 km nord de Bucureşti.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, informează Agerpres.

Un alt cutremur a avut loc în România, miercuri dimineață, la ora 08:55! Ce magnitudine a avut și

Un cutremur s-a produs, miercuri dimineața, la ora 08:55 (ora locală a României), în Moldova, Vaslui, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

A fost vorba de un cutremur cu magnitudinea 3.1 grade, la adâncimea de 5 kilometri. Află aici în apropierea căror orașe s-a produs acest seism!

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 în Islanda. Șefa guvernului a resimțit live seismul, în timpul unei transmisiuni tv

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs marţi în sud-vestul Islandei (unde e situată și capitala Reykjavik), a anunţat Biroul Meteorologic Islandez, potrivit Agerpres.

Șefa guvernului, Katrin Jakobsdottir, a resimțit live seismul, în timpul unei transmisuni tv. Premierul islandez se afla în direct, în cadrul unei conferințe live organizate de Washington Post, când totul a început să se miște în jurul ei.

„Dumnezeule, este cutremur”, a fost recția ei. Ulterior, șefa guvernului islandez a glumit, spunând că: „Până la urmă, suntem în Islanda”.

Cutremurul s-a produs la 13:43 ora locală, primele măsurători indicând o magnitudine de 5,5, a precizat biroul, adăugând că au fost detectate mai multe replici.

O primă măsurătoare realizată de Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe (GEOFON) a arătat că seismul care s-a produs pe insula din nordul Oceanului Atlantic a avut o magnitudine de 5,7, însă ea a fost ulterior revizuită la 5,5.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase