CUTREMURĂTOR. Fotografiile celor 600 de lucrători medicali decimați de COVID-19 în SUA, publicate in memoriam/ Ce spun autorii proiectului despre „măcelul” din sistemul sanitar american

CUTREMURĂTOR. Fotografiile celor 600 de lucrători medicali decimați de COVID-19 în SUA, publicate in memoriam/ Ce spun autorii proiectului despre „măcelul” din sistemul sanitar american
Poveștile și fotografiile celor aproape 600 de lucrători sanitari americani decedați din cauza Covid-19, publicate în cadrul proiectului„Lost on the Frontline”, lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN)
Publicat: 06/06/2020, 16:21
Actualizat: 06/06/2020, 16:39

Personalul medical care lucrează cu bolnavii de COVID – 19 din Statele Unite este decimat de virusul ucigaș. Aproximativ 600 de lucrători sanitari din prima linie au decedat din cauza Covid-19 în Statele Unite, potrivit „Lost on the Frontline”, un proiect lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN) cu scopul de a număra, verifica şi comemora fiecare lucrător sanitar care a murit în această pandemie.

Bilanţul deceselor înregistrate în cadrul proiectului „Lost on the Frontline” îi include doar pe cei din prima linie, care au fost expuşi la noul coronavirus în timp ce ofereau îngrijiri pacienţilor bolnavi.

„Asistenții medicali din America mor pe capete. În unele state, personalul medical reprezintă până la 20% din cazurile de coronavirus cunoscute. Ei intră în contact cu pacienții din spitale, tratându-i, servindu-le mâncare și curățându-și camerele. Altii se expun riscului lucrând în case de îngrijire medicala sau sunt angajati ca asisteți la domiciliu.

Unii dintre ei nu supraviețuiesc împactului cu bolnavii. Multe spitale sunt copleșite, iar unii asistenți nu au echipament de protecție sau suferă de probleme de sănătate subiacente care îi fac vulnerabili”, se arată pe siteul organizației care a lansat proiectul. 

Fotografiile cu cei aproape 600 de asistenți medicali care au pierdut lupta cu virusul, publicate pe siteul proiectului „Lost on the Frontline

Totalul cuprinde medici, asistenţi şi paramedici, precum şi personal medical esenţial din spitale, precum îngrijitori, administratori şi asistenţi la domiciliu, care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei pentru a-i ajuta pe alţii,  notează și The Guardian.

Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor au numărat 368 de decese provocate de Covid-19 în rândul lucrătorilor sanitari, dar instituţiile recunosc că cifra ar fi mai mare

Numărul anunţat sâmbătă pe platforma „Lost on the Frontline” este 586. Este vorba despre nume colectate, între altele, de la familii, prieteni, din rapoarte media şi de la sindicate.

Cu peste 1,91 milioane de contaminări şi cel puţin 109.200 de decese, potrivit bazei de date a New Tork Times, Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume

Potrivit datelor Johns Hopkins University, până în prezent, în SUA au fost înregistrate 1,89 de milioane de cazuri şi 109.143 de decese.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China) la finalul anului trecut, au fost înregistrate 6,75 de milioane de cazuri şi 395.233 de decese cauzate de Covid-19.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
Horoscop de weekend, sâmbătă, 24 iulie. O zodie suferă cumplit astăzi: Mușcă-ți limba! Ajungi într-o...
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...