CUTREMURĂTOR. Fotografiile celor 600 de lucrători medicali decimați de COVID-19 în SUA, publicate in memoriam/ Ce spun autorii proiectului despre „măcelul” din sistemul sanitar american

CUTREMURĂTOR. Fotografiile celor 600 de lucrători medicali decimați de COVID-19 în SUA, publicate in memoriam/ Ce spun autorii proiectului despre „măcelul” din sistemul sanitar american
Poveștile și fotografiile celor aproape 600 de lucrători sanitari americani decedați din cauza Covid-19, publicate în cadrul proiectului„Lost on the Frontline”, lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN)
Publicat: 06/06/2020, 16:21
Actualizat: 06/06/2020, 16:39

Personalul medical care lucrează cu bolnavii de COVID – 19 din Statele Unite este decimat de virusul ucigaș. Aproximativ 600 de lucrători sanitari din prima linie au decedat din cauza Covid-19 în Statele Unite, potrivit „Lost on the Frontline”, un proiect lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN) cu scopul de a număra, verifica şi comemora fiecare lucrător sanitar care a murit în această pandemie.

Bilanţul deceselor înregistrate în cadrul proiectului „Lost on the Frontline” îi include doar pe cei din prima linie, care au fost expuşi la noul coronavirus în timp ce ofereau îngrijiri pacienţilor bolnavi.

„Asistenții medicali din America mor pe capete. În unele state, personalul medical reprezintă până la 20% din cazurile de coronavirus cunoscute. Ei intră în contact cu pacienții din spitale, tratându-i, servindu-le mâncare și curățându-și camerele. Altii se expun riscului lucrând în case de îngrijire medicala sau sunt angajati ca asisteți la domiciliu.

Unii dintre ei nu supraviețuiesc împactului cu bolnavii. Multe spitale sunt copleșite, iar unii asistenți nu au echipament de protecție sau suferă de probleme de sănătate subiacente care îi fac vulnerabili”, se arată pe siteul organizației care a lansat proiectul. 

Fotografiile cu cei aproape 600 de asistenți medicali care au pierdut lupta cu virusul, publicate pe siteul proiectului „Lost on the Frontline

Totalul cuprinde medici, asistenţi şi paramedici, precum şi personal medical esenţial din spitale, precum îngrijitori, administratori şi asistenţi la domiciliu, care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei pentru a-i ajuta pe alţii,  notează și The Guardian.

Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor au numărat 368 de decese provocate de Covid-19 în rândul lucrătorilor sanitari, dar instituţiile recunosc că cifra ar fi mai mare

Numărul anunţat sâmbătă pe platforma „Lost on the Frontline” este 586. Este vorba despre nume colectate, între altele, de la familii, prieteni, din rapoarte media şi de la sindicate.

Cu peste 1,91 milioane de contaminări şi cel puţin 109.200 de decese, potrivit bazei de date a New Tork Times, Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume

Potrivit datelor Johns Hopkins University, până în prezent, în SUA au fost înregistrate 1,89 de milioane de cazuri şi 109.143 de decese.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China) la finalul anului trecut, au fost înregistrate 6,75 de milioane de cazuri şi 395.233 de decese cauzate de Covid-19.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?