Dan Barna: „Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD”

Dan Barna: „Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD”
Sursă Foto: USR-PLUS
Publicat: 21/10/2021, 22:58
Actualizat: 21/10/2021, 22:59

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a afirmat, joi seara, că partidul din care face parte va trece în opoziție. Acesta a dezvăluit că liderul liberalilor, Florin Cîțu, i-a transmis lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD.

Potrivit lui Dan Barna, Florin Cîțu i-a transmis lui Dacian Cioloș că PNL ă a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament.

„Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea președintelui PNL transmisă președintelui nostru, dl. Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a spus Dan Barna la Digi24.

„Nu există niciun motiv să votăm acest guvern”

Vicepreședintele USR a mai afirmat că nu există niciun motiv ca partidul său să voteze acest guvern.

„Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”, a spus Dan Barna întrebat cum va proceda USR în cazul învestirii guvernului Ciucă.

Întrebat ce opțiuni are USR în această situație, Dan Barna a răspuns că partidul său va trece în opoziție, deoarece PNL a ales să continue în formula „USL 2.0”.

„În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL înțelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o susținere care exista deja de o lună și jumătate, ne amintim toată susținerea explicită de la moțiunile de cenzură. USR va intra în opoziție în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziție după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziție, care în mod responsabil va susține proiectele importante și reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a mai afirmat Dan Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase