Dan Mihalache, despre acuzațiile ANI: Este o mizerie, voi da în judecată ANI

Dan Mihalache, despre acuzațiile ANI: Este o mizerie, voi da în judecată ANI
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 14/08/2019, 03:41

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a declarat că ANI reprezintă „o oficină de propagandă politică”, iar comunicatul acesteia este o „mizerie”, demnitarul urmând să acționeze în instanță Agenția pentru acuzele aduse.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcția din cadrul Executivului a fost și administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitățile publice.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, informează, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât și funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84), alin.1), lit. c) și alin. 2), precum și art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deținut funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societății până în luna august 2012, așa cum rezultă din documentele transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Astfel, arată ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor 84), alin.1), lit. c) și alin. 2) precum și art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, „funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) funcția de (…) administrator (…) la societățile comerciale (…). Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i)”.

Conform prevederilor legale, persoana care exercită una dintre funcțiile publice de autoritate, respectiv cea de secretar general adjunct al Guvernului, asimilată funcției de secretar de stat, este obligată, la data depunerii jurământului sau, după caz, la data numirii în funcție, să declare faptul că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani