Dan Voiculescu, achitat în dosarul de șantaj Antena Group – RCS&RDS. Fiica lui, Camelia, închisoare cu suspendare. Directorul Sorin Alexandrescu, patru ani și șase luni cu executare. UPDATE

Dan Voiculescu, achitat în dosarul de șantaj Antena Group - RCS&RDS. Fiica lui, Camelia, închisoare cu suspendare. Directorul Sorin Alexandrescu, patru ani și șase luni cu executare. UPDATE
Publicat: 28/06/2017, 19:10

UPDATE: Sorin Alexandrescu s-a predat la Poliție și urmează să fie dus la penitenciar

Sorin Alexandrescu, condamnat definitiv, miercuri, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul de șantaj Antena Group- RCS&RDS, s-a predat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, în jurul orei 16.00.

Conform procedurilor, fostul director al Antena Group va fi plasat în carantină pentru 21 de zile, perioadă în care va fi cazat într-o secție specială. În aceste trei săptămâni, îi vor fi făcute analize medicale și alte proceduri, conform legislației.

La expirarea celor 21 de zile, o comisie din cadrul penitenciarului va stabili regimul de executare a pedepsei.

UPDATE: Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, definitiv de instanța supremă, în dosarul de șantaj Antena Group- RCS&RDS. Camelia Voiculescu, fiica sa, a fost condamnată la un an și șase luni cu suspendare pentru complicitate la șantaj. Sorin Alexandrescu, condamnat la patru ani și șase luni.

Judecătorii ÎCCJ au decis și achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, și condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru Șerban Pop, fostul șef al ANAF. În ceea ce privește persoanele juridice SC Intact și Antena Group, au fost achitate pentru complicitate la șantaj. În cazul Antena Group, pentru șantaj, s-a dispus aplicarea unei amenzi penale de 200.000 lei și publicarea sentinței timp de o lună, de zece ori, în intervalul 18.00-20.00.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit să se pronunțe în dosarul „Antena Group-RCS&RDS” pe data de 28 iunie, La ultimul termen, procurorii au cerut pedepse mai mari pentru inculpați, iar aceștia au cerut achitarea, în ultimul cuvânt. Decizia instanței supreme va fi definitivă.

Sorin Alexandrescu a susținut că este victima unei înscenări.

„Nu l-am șantajat pe Ioan Bendei și nu am intenționat să fac asta. Am inițiat o anchetă jurnalistică în mod justificat, situația este confirmată de dosarul DNA. Acesta a fost unicul motiv pentru care i-am solicitat întâlnirea. Este o obligația a mass mediei ca orice informație să fie verificată înainte de a fi prezentată. Am acceptat solicitărilor lui Ioan Bendei cu scopul acestei anchete jurnalistice. Nu m-am gândit că aceste discuții îl vor speria pe Ioan Bendei. Mi-a precizat că acea operațiune este legală. Acea anchetă nu se referea la dânsul. După data de 9 mai, momentul în care demersul nostru jurnalistic a devenit public, nu am mai luat legătura cu Bendei. (…) Astăzi am același sentiment pe care l-am avut acum patru ani de zile și respectiv că sunt victima unei înscenări. Acum 4 ani, când așteptam să întru în sala de judecată aceeași persoană mi-a spus de 20 de ori: spune-mi tot ce știi despre Dan și Camelia Voiculescu”, a declarat Sorin Alexandrescu, în ultimul cuvânt în fața magistraților.

Pe de altă parte, Camelia Voiculescu a susținut că procurorii vor să ajungă la tatăl ei.

„Tot la tata vor să ajungă și o pot face numai prin noi. Ar fi incorect ca Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut. După părerea mea, Bendei a recunoscut că l-a provocat. El nu a avut curajul să vină măcar o singură dată să spună în fața dumneavoastră cât a suferit, probabil v-ați fi dat seama cât mințea. Nu am discutat niciodată cu Sorin despre întâlnirile cu Bendei”, a declarat Camelia Voiculescu.

„Nu am avut intenția de a îi face rău domnului Bendei. Nu puteam să fiu suspicios atunci când un avocat îmi prezenta un document, să mă gândesc că în spatele lui ar fi un interes. Voiculeștii nu m-au informat de demersurile lui Sorin Alexandrescu. Nu aveau de ce să împărtășească acest secret uriaș unui angajat. Nici măcar nu eram un angajat preferat”, a declarat și George Matiescu, fostul șef al Intact Publishing.

Procurorii au solicitat, la ultimul termen al procesului „Antena Group-RCS&RDS” desfășurat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pedepse mai mari pentru inculpați. Astfel, DNA a cerut o pedeapsă între mediu și maximum, adică 9 ani și 4 luni, cu executare, pentru fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, acuzat de șantaj. Procurorii au cerut instanței să aibă în vedere numărul mare de acte materiale, faptul că Sorin Alexandrescu a săvârșit fapta printr-un trust de presă, valoarea foarte mare, dar și conduita inculpatului, respectiv faptul că a negat fapta de care e acuzat. În primă instanță, magistrații Curții de Apel București au decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani și șase luni de detenție.

Pentru Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la șantaj, procurorii au cerut, vineri, o pedeapsă cu executare orientată spre mediu, cu înlăturarea circumstanțelor atenuante, având în vedere că a încercat să influențeze martorii. În primă instanță, Camelia Voiculescu a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

În ceea ce-l privește pe Dan Voiculescu, DNA a solicitat o pedeapsă orientată spre mediu, respectiv între 7 și 12 ani. În primă instanță, judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj.

Totodată, pentru Antena Group SA, a fost solicitată majorarea amenzii penale la 500.000 de lei.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun