DAN VOICULESCU AR PUTEA FI ELIBERAT. Instanța a admis cererea omului de afaceri. Decizia nu e definitivă

DAN VOICULESCU AR PUTEA FI ELIBERAT. Instanța a admis cererea omului de afaceri. Decizia nu e definitivă
Publicat: 08/06/2017, 19:15

Judecătorii au rămas, joi, în pronunțare privind cererea lui Dan Voiculescu de eliberare condiționată. La solicitarea fostului senator, acesta nu a fost adus la instanță. Comisia de specialitate a penitenciarului a dat aviz negativ cererii.

Comisia de specialitate de la nivelul penitenciarului Rahova a dat aviz negativ solicitării lui Dan Voiculescu de eliberare condiționată, însă, chiar și în aceste condiții, fostul senator s-a adresat judecătorilor. În susținerea cererii, avocatul acestuia a susținut că nu a fost pedepsit disciplinar și a muncit.

„Comisia spune că perioada executată efectiv, 1022 de zile, e prea scurtă. Însă din fracția obligatorie fac parte și zilele câștigate, adică peste 380. (…) Comisia susține că Dan Voiculescu e în regim inchis, așadar nu ar trebui eliberat condiționat. Țin să precizez că a refuzat un regim inferior din motive de siguranță personală. Dan Voiculescu a depășit fracția cu aproape opt luni, zile executate și câștigate. A avut un comportament conform, a participat la activități în penitenciar, are 71 de ani si suferă de mai multe afecțiuni, care se regăsesc în documentele depuse. Dan Voiculescu nu trebuie îndreptat. El are o educație solidă, probabil a înțeles că a încălcat legea”, a susținut avocatul în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA a susținut că fără publicarea unor cărți nu ar fi îndeplinit fracția de o treime din pedeapsă, condiție necesară pentru formularea unei cereri de eliberare, acesta precizând că instanța trebuie să aibă în vedere împrejurările în care au fost realizate lucrările.

„Petentul condamnat a fost disciplinat, a fost recompensat, însă nu e suficient pentru a fi eliberat condiționat. Instanța trebuie să își creeze convingerea că a fost reeducat. A fost condamnat pentru o infracțiune cu intenție. A câștigat 57 de zile din muncă, dar 330 de zile din cărțile scrise. Lucrările au fost realizate cu scopul vădit de a induce în eroare comisia și instanță. Nu există nicio dovadă că lucrările au fost scrise în penitenciar. Unul dintre manuscrise are 20 de pagini, în timp ce varianta tehnoredactată are 40 de pagini. A fost o modalitate vicleană și facilă de a ieși mai repede din penitenciar. Este un profitor al prevederilor legale. A fost obligat la plata a 60 de milioane de euro, prejudiciu care încă nu a fost plătit. Nu au fost achitate nici măcar cheltuielile de judecată. Persoana nu a finalizat niciunul dintre cele 17 programe la care s-a înscris în penitenciar. Fie nu a avut prezență, fie nu a obținut calificativ”, a spus procurorul de ședință al DNA.

La începutul anului, instanța a respins prima cerere făcută de Voiculescu, aceasta fiind a doua solicitare. Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu va fi definitivă.

Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Gheorghe Mencinicopschi și fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnați la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș la 7 ani de închisoare.

Fostul senator este judecat și în dosarul de șantaj Antena Group-RCS&RDS, cauza fiind aproape de o sentință finală.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Bill Gates a dat marea lovitură! Câți bani a făcut în timpul pandemiei. Toată lumea...
Lovitură totală pentru românii care stau la bloc. Cea mai proastă veste în plină iarnă:...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...