Politic
08.10.2019
Știri

Dăncilă a anunțat de ce nu a susținut-o pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul emisiunii "Gândurile lui Cristoiu", că dacă doar una dintre acuzațiile la adresa Laurei Codruța Kovesi ar fi adevărată, atunci aceasta ar influența imaginea României, motiv pentru care nu a putut să o susțină pentru funcția de procuror șef european.

„Am fost împotriva susținerii Laurei Codruței Kovesi și îmi mențin poziția. Atâta timp cât sunt anumite acuzații, dosare în desfășurare, am considerat că trebuie să lămurească înainte de a candida la o funcție la nivel european. Am luat un calcul, dacă din aceste acuzații una ar fi adevărată, atunci toată această vinovăție, acuzații, vor influența imaginea României. Pornind de la asta nu am susținut-o pe Laura Codruța Kovesi”, a declarat Viorica Dăncilă, la „Gândurile lui Cristoiu”.

Laura Codruța Kovesi a declarat, după ce a fost votată în COREPER pentru a deține funcția de procuror șef european, că este o reușită a tuturor românilor care au susținut în ultimii ani lupta anticorupție. Fosta șefă DNA a precizat însă că procedura încă nu e finalizată.

Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European a ajuns la un „acord definitiv” cu Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de șef al Parchetului european.

 

×
Inchide