David Popovici s-a calificat în finală la 200 de m liber. Românul a reușit cel mai bun timp din semifinale la Roma

David Popovici s-a calificat în finală la 200 de m liber. Românul a reușit cel mai bun timp din semifinale la Roma
David Popovici / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14/08/2022, 20:06
Actualizat: 14/08/2022, 20:48

David Popovici (17 ani) s-a calificat duminică într-o nouă finală la Campionatul European de Natație de la Roma, după ce sâmbătă a cucerit aurul în finala probei de 100 de metri liber, devenind astfel cel mai rapid înotător al planetei la această probă.

David Popovici a încheiat primul proba de 200 de metri liber, în 1:44.91, reușind cel mai bun timp din semifinale.

Românul, legitimat la CS Dinamo, s-a aflat la conducere în permanență și va lupta luni, la 19:06, pentru o nouă medalie de aur, după cea câștigată sâmbătă la 100 de metri liber.

În a doua semifinală, germanul Lukas Maertens a câștigat, cu 1:46.29, astfel că David Popovici s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, scrie digisport.ro.

Și în calificările probei de 200 de metri liber David Popovici a ajuns primul la finiș

În seria de calificări în care a luat parte duminică dimineața, David Popovici a încheiat cursa de la Foro Italico cu primul timp.

David Popovici a fost cel mai rapid înotător din bazin, după ce a încheiat întrecerea de la Roma cu timpul 1.46.87.

David Popovici a mai făcut parte, duminică, de la ora 11:02, în proba de 4×100 metri ștafetă, alături de Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin și Mihai Gergely, dar din păcate au ratat calificarea în finală.

Așadar, după ce sâmbătă a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber și a devenit cel mai rapid înotător al planetei la această probă, David Popovici a excelat și în proba de 200 de metri liber la Roma.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult