„De ce am părăsit România?” Strigătul de revoltă a unei românce care trăiește de mai mulți ani în Marea Britanie: Am plecat pentru viața copilului meu. Pentru mine, România a murit puțin odată cu cazul din Caracal

„De ce am părăsit România? Strigătul de revoltă a unei românce care trăiește de mai mulți ani în Marea Britanie: Am plecat pentru viața copilului meu. Pentru mine, România a murit puțin odată cu cazul din Caracal
Publicat: 31/07/2019, 12:03

Românca a explicat într-o postare pe Facebook de ce a ales să plece din țară și cum a reușit să se schimbe ca persoană după ce a stat mai mulți ani în Marea Britanie.

Claudia Guțulescu a postat următorul mesaj: „De multe ori după ce am părăsit România am fost întrebată, cu diferite ocazii, de ce am făcut acest pas.

Și de fiecare dată am găsit dificil să cuprind într-o discuție scurtă toate aspectele care m-au determinat să plec la un drum necunoscut, cu două valize și cu determinarea de a încerca și reuși cu orice preț.

Când le răspund românilor, mi se pare greu să explic toate motivele care mă fac să simt după doar câțiva ani că am renăscut ca om, ca cetățean, ca gândire, comportament și mentalitate, deși chiar și înainte de a pleca nu eram un om needucat sau fără principii. Însă tot ceea ce am experimentat trăind într-o societate normală m-a transformat ca om. Mi-a mai adăugat șapte ani de acasă. Și oricât aș fi știut asta în teorie înainte să plec, nu se compară cu ceea ce trăiești pe pielea ta când practic faci acest pas”, scrie românca.

Aceasta a mai povestit despre un moment greu pe care l-a trăit imediat ce plecase din țară.

„Nu am să uit niciodată șocul pe care l-am avut în Irlanda când, după ce am alimentat din primul salariu cardul de transport în comun cu o sumă mărișoară, l-am pierdut în primul autobuz. Am plâns de supărare. Știți ce s-a întâmplat? L-am primit în poștă peste două săptămâni, cu toată suma pe el. Un călător găsise cardul, îl dăduse șoferului, acesta îl dusese la birouri, ei m-au căutat în baza de date pentru că făcusem cardul online și apoi mi l-au trimis la adresă”, povestește Claudia.

Când vine vorba să le explice străinilor de ce a făcut acest pas, aceasta recunoaște că este mai greu,

„Celor din străinătate îmi e greu să le expun în câteva minute toate motivele mici, mărunte, toate picăturile chinezești ale unei vieți de om activ și cu inițiativă, care nu vrea să stea degeaba într-un birou pentru o leafă la sfârșitul lunii, care vrea să construiască, care găsește zilnic și veșnic piedici, lipsa de respect, lipsa de suport și complet dezinteres din partea unui stat așa cum este cel român. Cum să explic cuiva că, deși sunt un om care alege ca ultimă resursă orice formă de conflict, în România ma antrensem să le inițiez, pentru că acolo ori ai pile, ori știi să dai bine cu pumnul în masă?

Cum să explic că aproape mi-au plesnit venele de nervi într-o reprezentanță ENEL, unde o cucoană îmi explica frumos că familia și bebelușul meu de trei luni vor petrece Ajunul Crăciunului în întuneric pentru că asa e programul la intervenții?? Și că până când nu am dat cu pumnii în geamurile securizate, promițând că stau acolo până iese de după ele, nu s-a dat drumul la curent? Și-a sunat șeful și i-a zis ca e o nebună acolo care urlă la ea. Fix așa a zis: „Nu știu, șefu’…cred că e nebună! I-auziți cum zbiară”. Cum să povestesc că nu am plecat de acolo nici eu, nici ea, până când trei ore mai târziu mama m-a sunat să îmi spună că avem curent?”

În postare, românca stabilită în Marea Britanie face referire și la cazul din Caracal și critică Poliția pe care o face „incompetentă”: „Ei bine, de când cu cazul acestei amărâte de copile omorâte cu zile, deja nu mai vorbim de lucruri mărunte de genul celor de mai sus. De azi înainte, o să spun tuturor că am plecat de acolo pentru viața copilului meu. Da, e atât de scurt și e atât de grav.

Da, o poliție incompetentă și care e clar că minte intenționat legat de acest caz șocant, este criminala unui copil care putea fi al oricăruia dintre noi.

Da, o societate bolnavă care consideră abuzul asupra femeilor și copiilor o parte din cotidian, este potențialul criminal al copilului meu, al meu și al oricăruia dintre voi.

De când această fată a murit încercând să explice unui polițist că îi este frică și că este bătută și violată, iar el o lua oarecum la „caterincă”, pentru mine România a murit puțin.

Văd pe net acum că se strâng bani ca să facem tot noi, cetățenii, un sistem mai bun de localizare a apelurilor la 112. Pe bune?? Asta e soluția? Nu face statul, hai să facem noi pe net? Hai să dăm noi bani să acoperim rahaturile lor?? Nu, mulțumesc! Ajunge!

Eu, băieți, îmi iau jucăriile și plec. Și nu mai donez un ban pentru vreo cauză care ține de România, în afara oamenilor bolnavi care nu au săracii nicio vină și care trebuie ajutați să lupte pentru viață.

Îmi explicau mie diverși feriți de soartă ce bine e în România, că nu e nicăieri ca acolo. Că domne’, lux, distracții…Treziți-vă naibii odată! Voi vedeți ce se întâmplă? Conștientizați? Sau nu vedeți mai departe de 4×4 cu care patinați și ograda proprie?

În rest, sper sâ trebuiască să moară cât mai puțini până când tot românașul să realizeze că trebuie să își scoată curul din fotoliu și să pună mâna la treabă, la implicare, la voluntariate și la vot. Altfel, ultimul să stingă lumină. Atât”, a conchis Claudia Guțulescu.

Claudia Guțulescu lucrează în Londra în departamentul de vânzări al „Mitchells & Butlers”, un lanț de pub-uri și restaurante din Marea Britanie. Românca este cunoscută pentru postările sale de pe Facebook în care povestește diferiteîntâmplărilegate de experiențele ei din Marea Britanie și din România. Femeia a povestit sâmbătă cum a decurs un zbor Timișoara – Londra.

Foto: Claudia Guțulescu/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?