De ce s-a sinucis Simona? „Suntem atât de șocați de tragedia de la noi din spital, încât s-a organizat un grup de suport pentru toți cei care au nevoie de consiliere psihologică”

De ce s-a sinucis Simona? „Suntem atât de șocați de tragedia de la noi din spital, încât s-a organizat un grup de suport pentru toți cei care au nevoie de consiliere psihologică
Simona Zăhan, medic anestezist, a fost găsită moartă duminică dimineața în spitalul unde lucra, dintr-un orășel din Franța
Publicat: 22/03/2014, 18:44
Actualizat: 01/02/2019, 14:06

Simona Zăhan, medicul anestezist, plecat la muncă în Franța, care s-ar fi sinucis în incinta spitalului în care profesa, era apreciată de colegii ei. Aceștia se declară șocați gestul Simonei și spun că n-au observat nimic neobișnuit în comportamentul femeii care să prevestească tragedia.

Chantal Carreel, reprezentant al Spitalului din Châteauroux, un orășel din centrul Franței, a declarat într-un interviu pentru gândul că medicul anestezist era un bun profesionist, o persoană sociabilă și care le-a lăsat impresia că este o femeie împlinită și fericită.

Foto: Colegii Simonei Zăhan de la Spitalul din Châteauroux

Mai jos puteți citi interviul integral acordat de Chantal Carreel pentru gândul.

Cum era Simona în viața de zi cu zi?

Era un medic extrem de apreciat în acest spital. Era un medic foarte bun. Era o persoană foarte apreciată de personalul acestui spital. Era drăguță atât cu medicii, cât și cu pacienții. Era măritată și avea un copil. Ne lăsase impresia că era o femeie fericită și împlinită. Atunci când colegii i-au găsit trupul a fost un lucru îngrozitor pentru noi (nr. personalul spitalului). Nu avem nicio idee de ce a recurs la acest gest.

Vi s-a părut că în ultima perioadă s-a schimbat? Era supărată?

Tocmai ce își luase titularizarea, iar cu această titulatură îi permitea să muncească în orice spital din Franța. Acest lucru reprezenta un fel de promovare, deci, un motiv de fericire. Era medic anestezist și lucra mult. Meseria de anestezist este una destul de solicitantă, dar ea știa acest lucru. De fiecare dată își îndeplinea foarte bine sarcinile. Ceea ce făcea în Franța nu era nimic nou pentru ea. Din punctul nostru de vedere, al tuturor celor care lucrăm aici, nu știm ce anume a determinat-o să recurgă la acest gest. Cel mai probabil avea probleme personale despre care nu știm și pe care nu ni le-a împărtășit.

De cât timp lucra în spitalul Châteauroux?

Era la noi de vreo trei-patru ani. Era o persoană foarte bine integrată aici. Avea foarte mulți prieteni. Ăsta este un alt motiv pentru care suntem șocați de ceea ce s-a întâmplat în spitalul nostru. Ne este foarte greu. Nu exista niciun indiciu care să ne dea de gândit că ar fi avut probleme sau că era tristă. Suntem atât de șocați de tragedia care s-a întâmplat la noi în spital, încât s-a organizat un grup de suport pentru toți cei care au nevoie de consiliere psihologică.

S-a vehiculat că Simona Zăhan ar fi murit de extenuare din cauza programului încărcat. Care era programul de lucru al Simonei?

În acest spital se muncește la fel de mult ca și în alte spitale din Franța, și, cel mai probabil, la fel ca și în România. În ultima perioadă nu s-a schimbat nimic în programul Simonei. Nu pot spune că era extenuată în ultima perioadă din cauza programului încărcat. Dacă ar fi fost extenuată, avea posibilitatea să își ia liber. Un medic nu poate munci dacă este extenuat, cu atât mai mult dacă este anestezist.

Cât de apropiată era Simona de colegii ei?

Era bine integrată în colectivul nostru. Era un medic foarte apreciat. Noi avem grijă de medicii veniți să muncească la noi din altă țară. Îi ajutăm să își găsească o locuință sau școală pentru copii. Suntem conștienți că munca într-o altă țară poate fi un motiv de stres, dar acesta nu era cazul Simonei. Era de trei-patru ani la noi. Chiar și după tragedie rămânem alături de Simona și, mai ales, de familia ei. Atât colegii ei, cât și conducerea spitalului, i-au oferit soțului tot sprijinul de care are nevoie, având în vedere clipele grele prin care trece.

Presa franceză: femeia s-ar fi sinucis din cauza programului încărcat sau pentru că i-ar fi fost dor de casă

Simona Zăhan, în vârstă de 37 de ani, era medic anestezist la Spitalul din Châteauroux, un orășel din centrul Franței. Aceasta a fost găsită moartă duminică dimineață de către o colegă de a ei, în incinta spitalului.

Își făcuse rezindențiatul în Timișoara la Spitalui Clinic Județean de Urgență, iar după un alt an care a lucrat la un spital privat din același oraș, a decis ca în 2011 să se stabilească împreună cu familia ei: soțul și fiul, acum în vârstă de 6 ani, în Franța.

Cotidianul La Nouvelle Republique a publicat povestea româncei. Jurnaliștii francezi au aruncat două ipostaze în ceea ce privește felul în care a fost descoperit trupul neînsuflețit al medicului anestezist. Potrivit sursei citate, femeia s-ar fi sinucis din cauza programului încărcat sau pentru că i-ar fi fost dor de casă.

MAI MULTE DESPRE CAZUL SIMONEI ZĂHAN PUTEȚI CITI AICI

Șocați de vestea tristă se declară și foștii ei colegi de la Spitalul Clinic Județean de urgență Timișoara. Dr. Ovidiu Bedreag a declarat pentru gândul că Simona era o persoană extrem de sociabilă, optimistă și plină de energie. „A părăsit România în speranța că va avea un trai mai bun. Din păcate, nu a fost așa”, mărturisește dr. Ovidiu Bedreag, medic primar ATI, fost coleg al Simonei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple