De ce suporterii români nu vor vedea Euro 2016? CNA intervine

De ce suporterii români nu vor vedea Euro 2016? CNA intervine
Publicat: 03/04/2015, 08:34

Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința CNA de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu), la propunerea lui Valentin Jucan, cel care prezidează ședința.

Valentin Jucan a invocat articolul 21 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Evenimentele de importanță majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber”.

De asemenea, Valentin Jucan a făcut referire la Hotărârea Guvernului numărul 47 din 2003, conform căreia evenimentele de importanță majoră sunt: Festivalul Internațional „George Enescu”, Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Olimpice de Vară, Campionatul Mondial și cel European de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale de fotbal a României.

„Ideea este că, în acest moment, disputa este neclară față de modul în care TVR va putea sau poate nu va putea să difuzeze acest eveniment considerat de importanță majoră (…) În același timp, Dolce Sport a transmis, printr-un comunicat public, că dânșii au obținut exclusivitatea pentru difuzarea acestor meciuri. Există o categorie de meciuri «free to air» (liberă la retransmisie, n.r.), așa cum e stabilită de Comisia Europeană. În acest moment lucrurile sunt neclare”, a spus Valentin Jucan, în ședința de joi, înainte de a solicita colegilor săi să voteze pentru primirea unor informări de la TVR și de la Dolce Sport.

„Pe noi ne interesează ca anul viitor să nu mai ajungem în situația în care românii nu pot să urmărească liber, fără abonamente, fără alte chichițe, aceste meciuri. Solicitarea mea este să solicităm un punct de vedere, o informare, urmând ca după aceea să vedem dacă ne putem pronunța sau dacă putem face sugestii”, a mai spus Jucan.

Potrivit unui comunicat remis luni agenției MEDIAFAX de reprezentanții Telekom România, Dolce Sport este singura televiziune din România care va transmite toate cele 51 de partide ale celei mai mari competiții fotbalistice din Europa, iar 28 de partide vor fi putea fi vizionate exclusiv pe canalele Dolce Sport.

Cele mai bune 24 de echipe reprezentative se vor întâlni la Campionatul European din Franța, care se va desfășura în perioada 10 iunie – 10 iulie, unde și echipa națională a României are șanse de calificare, ocupând în acest moment primul loc în Grupa F preliminară.

Pe de altă parte, în aceeași zi, Televiziunea Română a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că se află în cursa pentru achiziționarea drepturilor de difuzare TV a opțiunii „free to air” pentru Campionatul European de fotbal din 2016, pachetul vizat de TVR cuprinzând 23 de partide, inclusiv meciurile echipei României.

Potrivit comunicatului, situația financiară a TVR este una extrem de dificilă, însă televiziunea publică „face toate diligențele necesare pentru ca toți telespectatorii din România să aibă acces la evenimentele de importanță majoră, așa cum sunt ele definite în Hotârârea Guvernului numărul 47/2003”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Telenovelă în Iași. Un preot a fugit cu cheile de la biserică și cu presupusa...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic: O nenorocire foarte mare
Rețete delicioase cu cartofi. Garniturile sunt fabuloase
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Florin Piersic, transferat de urgență la un spital din București. Primele declarații ale medicului care...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Pedeapsa decisă în unul dintre cele mai grave cazuri de abuzuri asupra copiilor din istoria...