DE LUNI, Constanța și Mamaia, FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza datoriilor către furnizorii de apă și gaz

DE LUNI, Constanța și Mamaia, FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza datoriilor către furnizorii de apă și gaz
Publicat: 09/08/2018, 15:21

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de RAJA SA Constanța, în prezent, Societatea Electrocentrale Constanța SA înregistrează către regia de apă un debit în valoare de peste 2,8 milioane de lei, reprezentând facturi de apă-canal și penalități de întârziere din perioada aprilie – iulie 2018.

„Suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni, 13 august„, se arată în comunicat, în care se menționează și că RAJA SA a făcut tot ce a putut din punct de vedere legal pentru a recupera debitele.

„Astfel, între reprezentanții RAJA SA și cei ai Electrocentrale Constanta SA au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a acestei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanțelor, au fost transmise notificări și somații de plată prin executor judecătoresc”, spun reprezentanții regiei de apă din Constanța.

Ei precizează că, la rândul ei, regia este obligată să achite cu prioritate și în termen legal, facturile emise de către furnizori. Costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste două milioane de abonați sunt semnificative. La acestea se adaugă impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și rambursarea sumelor împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene.

„Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanța în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor și implicit, dincolo de voința noastră, de a priva toți consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare”, se mai arată în comunicat.

Astfel, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta SA nu-și va achita facturile restante, începând cu data 13 august, unitatea va fi debranșată de la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, pentru a fi recuperată întreaga datorie.

Datorii și la Romgaz

Și Romgazanunță că are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la Electrocentrale Constanța și avertizează că vor sista livrările de gaze naturale.

„Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017, în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanța, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanța a înregistrat datorii restante. Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al Romgaz.

Datoriile restante, care au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei, au fost eșalonate, printr-o convenție încheiată în luna aprilie a acestui an, dar, din aceste datorii, Electrocentrale Constanța a achitat până la 31 iulie doar 1,271 milioane de lei, reprezentând primele două rate de eșalonare și parțial a treia rată, la care se adaugă dobânzile.

„La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanța avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanța la a treia plată conform convenției. (…) Totodată, în lunile iunie și iulie ale anului curent, deși a fost notificată, Electrocentrale Constanța nu și-a îndeplinit obligațiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare”, au transmis reprezentanții Romgaz.

Potrivit acestora, în lipsa plăților imediate a datoriilor conform contractului, societatea de gaz va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanța.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai