Decesul elevului căzut într-o râpă în timpul unei excursii, anchetat ca moarte suspectă. Băiatul s-ar fi urcat pe o creastă și a alunecat

Decesul elevului căzut într-o râpă în timpul unei excursii, anchetat ca moarte suspectă. Băiatul s-ar fi urcat pe o creastă și a alunecat
Decesul elevului de 11 ani căzut într-o râpă în timp ce se afla în excursie de Ziua Copilului cu colegii de școală anchetat ca moarte suspectă de către procurorii Parchetului Judecătoriei Aleșd, primele date indicând că școlarul s-a urcat fără permisiunea învățătorului pe o creastă și a alunecat.
Publicat: 02/06/2012, 13:43
Actualizat: 02/06/2012, 17:46

Decesul elevului de 11 ani căzut într-o râpă în timp ce se afla în excursie de Ziua Copilului cu colegii de școală anchetat ca moarte suspectă de către procurorii Parchetului Judecătoriei Aleșd, primele date indicând că școlarul s-a urcat fără permisiunea învățătorului pe o creastă și a alunecat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, procurorii anchetează modul în care, vineri, David Alexandru Blaga, un elev de 11 ani, din localitatea bihoreană Peștiș, a fost găsit mort într-o râpă, în timp ce era în excursie cu colegii pe Valea Morii de lângă Peștiș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd face cercetări. Din primele declarații date de cadrele didactice care au însoțit elevii în excursie, copilul a cerut voie învățătorului său să urce pe o creastă din apropierea locului în care ei se află, dar nu i s-a permis. La un moment dat, ar fi profitat de faptul că învățătorul era ocupat cu alți copii și a urcat de unul singur prin pădure”, a declarat, sâmbătă, Vasile Popa corespondentului MEDIAFAX.

Astfel, anchetatorii bănuiesc că elevul a alunecat pe creastă, care e destul de abruptă, și astfel a ajuns în râpa adâncă de aproximativ doi metri în care a fost găsit ulterior.

„Copilul a fost găsit în comă și a murit în drum spre spital”, a mai spus Vasile Popa.

Potrivit acestuia, deocamdată, nu a fost făcută necropsia și nu au fost stabilite circumstanțele exacte în care copilul a decedat, astfel că acest caz este cercetat de procurori drept o moarte suspectă, fără să fi fost pusă sub învinuire vreo persoană.

Directoarea Școlii cu clasele I-VIII Constantin Șerban din Aleșd, Alina Buzle, de care aparține școala din Peștiș, unde învăța David Alexandru Blaga, spune că învățătorul copilului nu-și explică situația.

„Am vorbit cu învățătorul și nu înțelege ce s-a putut întâmpla. Copilul era cel mai bun din clasă, avea aproape doar note de zece la toate materiile. Niciodată nu ieșea din vorba învățătorului, nu era zburdalnic. Nu i-a creat probleme niciodată”, a declarat, sâmbătă, Alina Buzle pentru MEDIAFAX.

Potrivit directoarei, grupul de aproximativ 50 de elevi era însoțit de patru cadre didactice și trei părinți în excursia pe Valea Morii, făcută cu ocazia Zilei Copilului.

„Nici adulții, nici elevii nu l-au văzut pe copil când a dispărut de lângă grup”, a declarat Buzle.

După ce au anunțat dispariția elevului la 112 și au trimis copiii acasă, cadrele didactice au început să-l caute pe David Alexandru Blaga, alături de mama și unchiul acestuia, care veniseră la rândul lor în pădure.

„Unchiul său l-a găsit în acea groapă, adâncă de cel mult doi metri, un loc care nu e unul de moarte, căci nu sunt stânci sau pietre’, a mai spus directoarea.

Totodată, Buzle spune că învățătorul elevului nu știe ca aceasta să fi suferit de vreo boală, iar când a fost găsit de unchiul lui nu avea răni vizibile.

Alina Buzle a mai spus că la nivelul școlii se va înființa o comisie de anchetă care va cerceta modul în care elevii au plecat în excursie.

„Nu au avut aprobare pentru a merge în excursie și pentru asta vor fi cercetate cadrele didactice. Restul anchetei o vor face procurorii”, a spus directoarea.

Elevul de 11 ani a murit, vineri, după ce a căzut într-o râpă în timp ce se afla într-o excursie pe Valea Peștișului cu un grup de elevi de la școala în care învăța, accidentul având loc după ce acesta s-a desprins de grup, ISJ Bihor declanșând o anchetă în acest caz.

Medicii SMURD au încercat aproape o oră să îl resusciteze, dar fără succes.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Alina Dinu, la fața locului s-a deplasat și o echipă de polițiști din Aleșd, care cercetează cazul.

„Așteptăm și rezultatele necropsiei, pentru a afla exact din ce cauză a decedat elevul”, a declarat Alina Dinu.

Și Inspectoratul Școlar Județean Bihor va începe o anchetă în acest caz.

„Pentru astfel de deplasări era nevoie de acordul conducerii școlii, care nu a existat în acest caz”, a spus Negrean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bancher condamnat la moarte pentru luare de mită. Câți bani a luat
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei....
Cu ce se ocupă fiul lui Radu Mazăre, de fapt. Răducu are o afacere care...
A fost descoperit elixirul ieftin al vieții „fără de moarte”. Ce trebuie să consumi pentru...
Cine e românul care s-a pensionat la doar 25 de ani. Va încasa 3.000 de...
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Maria Constantin, despre cea mai dureroasă despărțire din viața sa: „Voi fi alături de el...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Șoferii ce NU poartă ochelari de vedere iau amendă! Cum EVIȚI sancțiunea?
Serviciile de securitate din întreaga Europă sunt în alertă în legătură cu o nouă armă...
Fenomen RAR pe cerul Pământului! 6 planete vor face PARADĂ
S-a dat INTERZIS pentru șoferii români. Decizia se aplică de astăzi, 30 MAI
Andreea Tonciu, în stare de șoc. Mesaj pentru cel care îi vrea răul
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Rebecca, acces de furie în Casa Iubirii! Concurenta nu vreau să vorbească cu Gagea: „Mă...
Tânărul de 15 ani a recunoscut crima. A povestit în detaliu cum a ucis-o pe...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Un studiu uluitor dezvăluie că ciorile pot număra cu voce tare
×