Decizia CNCD în cazul cuplului de homosexuali care și-a dus fetița la piscina unui hotel de lux din Capitală

Decizia CNCD în cazul cuplului de homosexuali care și-a dus fetița la piscina unui hotel de lux din Capitală
Publicat: 19/11/2014, 13:48

CNCD a dat o decizie în cazul reclamat de un cuplu de homosexuali care au fost agresați de clienți ai World Class în momentul în care au încercat să-și schimbe fetița în vestiarul bărbaților într-un hotel de lux din Capitală, în 29 martie 2014. Ulterior, World Class România a decis interzicerea accesului persoanelor în vestiar însoțiți de copii de sex opus, indiferent cât de mici și dependenți de părinți sunt aceștia. Clubul a oferit ca unică alternativă o toaletă publică unde să poată fi schimbați copiii. CNCD a decis că regula impusă de World Class este una discriminatorie.

„Hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării este o dovada de normalitate. Cred că oricine înțelege cum se simte un părinte când este agresat de niște brute în fața copiilor lui în vârstă de 3 ani. Și cât de frustrant trebuie să fie atunci când tot tu, cel agresat, ești scos din vestiar cu copilul tău și trimis simbolic la toaletă, în timp ce agresorii își continuă nestingheriți activitățile la club. Lestat Monroe și familia sa au avut puterea de a se ridica împotriva acestei nedreptăți. Au găsit sprijin la Asociația ACCEPT,” a declarat Iustina Ionescu, avocat de Drepturile omului și Director de Programe ECPI – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice.

Lestat Monroe folosește serviciile World Class România de mai bine de 11 ani de zile. În ultimii trei ani, a folosit nestingherit vestiarul filialei Downtown a clubului alături de copii săi, până în momentul producerii incidentul homofob și apariției regulii discriminatorii. „Suntem mulțumiți de decizia CNCD. Sperăm că World Class și managementul clubului – Mikael Fredholm, Marius Nedelcu și Dan Ciornei – au înțeles că trebuie să respecte persoanele și familiile LGBT. Sperăm ca această decizie să încurajeze și alți membri ai comunității să lupte pentru drepturile lor. Persoanele homofobe doresc să intimideze membrii comunității LGBT pentru a-i reduce la tăcere. Primul pas în obținerea egalității reale din punct de vedere social și legal pentru persoanele LGBT este acela de a lua atitudine în fața celor care discriminează sau facilitează discriminarea,” a declarat Lestat

În urma mediatizării cazului inițiat de Lestat Monroe si Asociatia ACCEPT, World Class a construit un vestiar pentru familii doar în incinta clubului Downtown unde s-a petrecut incidentul homofob. „În ciuda acestui mic semn de bunăvoința tardivă față de părinți însoțiți de copii mult prea mici să se descurce singuri, există multe alte cluburi World Class, atât în București, cât și în țară, unde nu există facilități potrivite pentru familii’, se arată într-un comunicat al Asociației ACCEPT.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...