Delia Nica și-a dat demisia de la AMRCR, după ce a lovit cu geanta o persoană care o filma

Publicat: 19/02/2016, 16:03

„În urma situației create înțeleg să-mi asum responsabilitatea pentru maniera în care am reacționat, care nu poate fi în niciun fel acceptabilă, deși nu mă caracterizează. În acest sens, mi-am înaintat demisia către board-ul Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – pentru că nu doresc ca evenimente colaterale să aducă atingere imaginii asociației și membrilor săi”, afirmă Nica.

Ea a adăugat că își dorește ca proiectele și reușitele de la AMRCR să fie „mult mai puternice și durabile decât emoția produsă de acest eveniment regretabil”.

„În viitor mă voi dedica altor activități personale și profesionale, în care sper ca expertiza mea să fie utilă”, a mai spus ea.

Pe site-ul unei organizații de mediu a fost postat un material video în care Nica apare lovind cu geanta și jignind o persoană care o filmează, după discuții care au avut loc miercuri la Ministerul Mediului, unde s-a decis formarea unui grup de lucru care să reformeze sistemul de reciclare. La întâlnire au participat oficiali ai Ministerului Mediului, reprezentanți ai producătorilor, reciclatorilor și societății civile.

AMRCR a transmis presei, joi, un comunicat în care cere anularea taxelor de penalitate pentru ambalaje și sistem de colectare garantat de stat. Asociația susținea că acestea se ridică în unele cazuri, pentru 2015, la 1,5 milioane euro pentru o singură companie.

De asemenea, reprezentanții marilor retaileri cereau abrogarea textelor normative care au dus la crearea unui sistem nefuncțional în ceea ce privește gestionarea deșeurilor de ambalaje și la nerespectarea normelor europene și a țintelor asumate de România în acest context.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase