Denunțătorul lui Lucan, audiat la Parchetul General, după ce medicul i-a făcut plângere

Publicat: 24/04/2018, 17:02

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat, marți, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), el fiind citat în legătură cu o plângere depusă împotriva sa de medicul Mihai Lucan.

„Plângerea penală este făcută de inculpatul Mihai Lucan, cel care a traficat organele mai multor români pentru faptul că aș fi compromis interesele justiției. Eu înțeleg că interesul justiției este acela ca un om care cunoaște fapte de natură penală să le spună public, mai ales că eu am făcut acest lucru cu mulți ani înainte în calitate de președinte al unei asociatii și am făcut acest lucru și în calitate de jurnalist și deputat. Mesajul meu este foarte limpede. Eu nu pot fi intimidat. Eu nu vorbesc doar de o persoană, în cazul de față Mihai Lucan, eu vorbesc de o lume a unor dumnezei medicali care și-au permis, din cauza capacității lor de a vindeca, să-și creeze un sistem relațional inclusiv la nivelul patronatelor unor televiziuni, la nivelul unor șefi de parchete, șefi de servicii, oameni de structuri ai armatei, o șefă antidrog, deputați, foști senatori și au creat o rețea de protecție care funcționează foarte bine”, a declarat Emanuel Ungureanu, la sediul Parchetului General.

Deputatul USR a reiterat, la ieșire, ideea potrivit căreia medicul Mihai Lucan a aflat cu câteva luni înainte despre faptul că este anchetat.

„Acuzele absurde că procurorii mi-ar fi dat mie date din anchetă. Păi datele din anchetă sunt de la mine. Eu nu puteam să-mi dau mie informații din anchetă când eu am făcut interpelări la ministerul Sănătății, am vorbit despre jaful de la institut în public. Am vorbit despre traficul de organe făcut de Lucan în 2004. Și după ce a început ancheta cu cazul de delapidare, eu am vorbit informații într-un dosar care nu știu dacă există sau va există vreodată”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

La începutul anului, medicul Mihai Lucan a depus, prin intermediul avocaților, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală pe numele deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care îl acuză de compromiterea intereselor justiției, în dosarul instrumentat împotriva sa de DIICOT. În plângerea depusă de medicul Lucan la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), Emanuel Ungureanu este acuzat că a dezvăluit intenționat și în mod tendențios jurnaliștilor informații trunchiate, pentru a crea o „presiune mediatică asupra instanțelor de judecată” și ca să „asigure succesul acuzării”, spun surse judiciare.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase