FOTO | Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Conferința intermediară a proiectului „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP”

FOTO | Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Conferința intermediară a proiectului „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP”
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 25/11/2022, 13:14
Actualizat: 25/11/2022, 13:34

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) desfășoară proiectul cu finanțare europeană și proprie Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP“, prin care dorește dezvoltarea unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru românii de pretutindeni.

Pentru a aduce în atenție abordarea propusă și rezultatele obținute până în acest moment, DRP a organizat conferința intermediară a proiectului, în data de 23 noiembrie 2022. Scopul demersului este acela de a identifica soluții specifice, ca răspuns la situațiile particulare existente în fiecare comunitate românească din diaspora și comunitățile istorice.

”La eveniment a participat un număr mare de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului asociativ, continuând astfel seria de dialoguri pe tema documentelor strategice în sprijinul românilor de pretutindeni, pentru stabilirea structurii și elementelor fundamentale din Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni 2023 – 2026 și din Planul de Prioritizare a intervențiilor destinate acestora. Evenimentul, organizat în format hibrid (participare fizică și online), se încadrează în seria acțiunilor destinate informării și consultării publicului pe care instituția le organizează periodic”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Secretarul de Stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a mulțumit tuturor pentru implicarea și solidaritatea de care dau dovadă și a semnalat necesitatea unei permanente colaborări între instituţiile statului, în sprijinirea românilor de pretutindeni. Totodată, și-a exprimat convingerea că aceste demersuri vor avea un impact benefic asupra comunităților românești din afara granițelor țării, care depun eforturi constante pentru păstrarea identității lingvistice, culturale, etnice și religioase a românilor de pretutindeni.

”În această etapă de lucru, au fost incluse observațiilor relevante de pe parcursul primei consultări, care vor fi completate cu alte informații de detaliu provenite dintr-un studiu sociologic contractat prin proiect, precum și cu alte sugestii primite de la partenerii instituționali, reprezentanții mediului asociativ românesc ori din partea românilor de pretutindeni.

Strategia naţională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2023 – 2026

Strategia naţională pentru românii de pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcţiile de acţiune şi măsurile prevăzute pentru perioada 2023 – 2026, adaptate la nevoile curente ale comunităţilor istorice şi ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării şi promovării identităţii româneşti”, se mai precizează în comunicat.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară proiectul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP” (MySMIS 130070/ SIPOCA 730), finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, cu o valoare a finanțării de aproximativ 4,51 milioane lei, din care aproximativ 3,79 milioane lei reprezintă finanțare UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?