Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: „Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați…”

Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați...
Publicat: 25/03/2018, 22:47
Actualizat: 26/03/2018, 08:48

„În urma sesizărilor primite la cabinetul meu parlamentar, cetățeni din Parhova reclamă falsificarea rezultatelor testelor poligraf efectuate de către DNA Ploiești la IPJ Buzău. Din informațiile pe care le dețin, a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performat, de ultimă generație, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant și permite falsificarea testului. Astfel, cei care cedau presiunilor procurorilor și , în cele din urmă, își manifestau disponibilitatea de a colabora cu procurorii DNA Ploiești, deoarece nu aveau alte probe care să susțină denunțurile inventate de procurori, obținute sub presiune, pentru că faptele erau pur și simplu inventate sub presiune, erau constrânși să se prezinte și la testul poligraf”, reiese dintr-o interpelare trimisă de Andreea Cosma către ministrul de Interne, Carmen Dan.

Cosma susține, în respectiva interpelare, că procurorii îi asigurau pe „denunțătorii sub presiune” că rezultatele testului erau așa cum trebuie, chiar dacă aceștia nu spuneau adevărul. Motivul: poligraful de la IPJ Buzău era ușor de „manipulat”.

„Aceste promisiuni erau urmate de conducerea persoanelor care cedau presiunilor, la sediul IPJ Buzău și supunerea lor la acest test, care avea rezultatul solicitat de procurorii DNA Ploiești. Mai mult, inculpații care încercau sa probeze veridicitatea susținerii lor, spre „a-și proba nevinovăția” și care solicitau testul poligraf, erau conduși de procurorii DNA la același poligraf de la IPJ Buzău, unde testul indica în mod fals că, de fapt, ei nu ar spune adevărul”, se mai arată în documentul trimis de Andreea Cosma.

Aceasta menționează mai multe dosare care ar putea fi exemple în acest sens, cum ar fi cel al lui Petre Daniel Cristian, fost șef al Finanțelor Publice Prahova sau al fostului viceprimar al Ploieștuliu, Raul Petrescu, în care martorii au fost testați cu poligraf de către IPJ Buzău.

Un alt exemplu dat de Andreea Cosma este „dosarul lui Viorel Dosaru, General și fost șef IPJ PRahova, care „solicita să fie testat poligraf” și este dus din centrul de reținere și arestare preventivă Câmpina tot la IPJ Buzău în vederea efectuării testării, la o distanță de aproximativ 100 de km, în loc de IPJ Prahova, la o distanță de 20 de km”

În acest cotext, deputatul PSD dorește să afle de la Ministerul Afacerilor Interne câți martori, inculpați și suspecți au fost testați cu poligraful atât la IPJ Buzău, cât și la IPJ Prahova, în ultimii cinci ani.

„Vă rog, să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost aduși de către DNA Ploiești la IPJ Buzău pentru testarea cu poligraful din anul 2013 până în prezent. Totodată, prin comparație, vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost trimiși de către DNA Ploiești la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf în perioada 2013 și până în prezent”, încheie Andreea Cosma interpelarea către ministrul Afacerilor Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Regele Charles, cerință specială! Suveranul britanic a insistat să îl cunoască pe directorul SRI: „Vreau...
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Vară plină de ploi devastatoare şi vijelii puternice. Meteorologii anunţă pentru ce să ne pregătim...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Calendar ortodox 3 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?
Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
Lacul Cinciș și legendele terifiante care înconjoară locul atins de mâna lui Dumnezeu
GREȘEALĂ făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Luiza Melencu TRĂIEȘTE! Monica Melencu, anunț după patru ani: Sunt duse în...
Acoliții lui Putin la un pas să se încaiere. Cecenii i-au transmis lui Prigojin că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Felicitări și mesaje de Rusalii 2023. Cele mai frumoase urări și imagini pentru 4 și...