Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: „Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați…”

Redactor:
Oana Despa
Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: „Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați…”
Mai multe pe gandul.info

„În urma sesizărilor primite la cabinetul meu parlamentar, cetățeni din Parhova reclamă falsificarea rezultatelor testelor poligraf efectuate de către DNA Ploiești la IPJ Buzău. Din informațiile pe care le dețin, a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performat, de ultimă generație, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant și permite falsificarea testului. Astfel, cei care cedau presiunilor procurorilor și , în cele din urmă, își manifestau disponibilitatea de a colabora cu procurorii DNA Ploiești, deoarece nu aveau alte probe care să susțină denunțurile inventate de procurori, obținute sub presiune, pentru că faptele erau pur și simplu inventate sub presiune, erau constrânși să se prezinte și la testul poligraf”, reiese dintr-o interpelare trimisă de Andreea Cosma către ministrul de Interne, Carmen Dan.

Cosma susține, în respectiva interpelare, că procurorii îi asigurau pe „denunțătorii sub presiune” că rezultatele testului erau așa cum trebuie, chiar dacă aceștia nu spuneau adevărul. Motivul: poligraful de la IPJ Buzău era ușor de „manipulat”.

„Aceste promisiuni erau urmate de conducerea persoanelor care cedau presiunilor, la sediul IPJ Buzău și supunerea lor la acest test, care avea rezultatul solicitat de procurorii DNA Ploiești. Mai mult, inculpații care încercau sa probeze veridicitatea susținerii lor, spre „a-și proba nevinovăția” și care solicitau testul poligraf, erau conduși de procurorii DNA la același poligraf de la IPJ Buzău, unde testul indica în mod fals că, de fapt, ei nu ar spune adevărul”, se mai arată în documentul trimis de Andreea Cosma.

Aceasta menționează mai multe dosare care ar putea fi exemple în acest sens, cum ar fi cel al lui Petre Daniel Cristian, fost șef al Finanțelor Publice Prahova sau al fostului viceprimar al Ploieștuliu, Raul Petrescu, în care martorii au fost testați cu poligraf de către IPJ Buzău.

Un alt exemplu dat de Andreea Cosma este „dosarul lui Viorel Dosaru, General și fost șef IPJ PRahova, care „solicita să fie testat poligraf” și este dus din centrul de reținere și arestare preventivă Câmpina tot la IPJ Buzău în vederea efectuării testării, la o distanță de aproximativ 100 de km, în loc de IPJ Prahova, la o distanță de 20 de km”

În acest cotext, deputatul PSD dorește să afle de la Ministerul Afacerilor Interne câți martori, inculpați și suspecți au fost testați cu poligraful atât la IPJ Buzău, cât și la IPJ Prahova, în ultimii cinci ani.

„Vă rog, să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost aduși de către DNA Ploiești la IPJ Buzău pentru testarea cu poligraful din anul 2013 până în prezent. Totodată, prin comparație, vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost trimiși de către DNA Ploiești la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf în perioada 2013 și până în prezent”, încheie Andreea Cosma interpelarea către ministrul Afacerilor Interne.

ŞOC! Handbalista româncă celebră, bătută şi violată cu bestialitate: "M-a chemat în cameră şi...". Cine...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
FOTO. Oana Roman, apariție mulată! Nu mai are nicio jenă de când a slăbit și...
Fata avea 16 ani cand s-a maritat cu un miliardar de 52 de ani. Iar...
A pierdut 450 de milioane de euro pe femei și băutură! Și-a cumpărat și tigru!...
EXCLUSIV. Cum a fost salvat Alexandru Arșinel. Dezvăluirile făcute în premieră
VIDEO Protest cu fumigene, la Palatul Cotroceni. Sindicaliştii din poliţie se ceartă şi se îmbrâncesc...
BANCUL ZILEI – Partidă matinală pe masa din bucătărie
UDMR pune presiune pe UE pentru împușcarea urșilor din România. „Este nevoie de o rezoluție...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
Pe Instagram păpușă, la SurvivorRomania… diferită! Fanii nu o recunosc pe vedetă și o blamează...
Într-un laborator din SIBERIA, rușii testează ceva extrem de PERICULOS. „Dacă scapă cumva de acolo...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ministerul Educației face lumină pentru toți elevii. E oficial, ce se întâmplă 1 și 8...
Ţara care a devenit un paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri...
Vera a fost torturată și apoi ucisă. Tânără avea doar 23. ANUNŢ ŞOC: Cine este,...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Un român care s-a săturat să trăiască printre străini a decis să revină în ţară...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide