Deputatul Mihai Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, condamnat la închisoare pentru că a bătut un șofer. Ce l-a obligat instanța să facă pentru a nu fi încarcerat

Deputatul Mihai Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, condamnat la închisoare pentru că a bătut un șofer. Ce l-a obligat instanța să facă pentru a nu fi încarcerat
Mihai Lasca / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 02/06/2021, 19:33
Actualizat: 02/06/2021, 21:23
Deputatul de Bihor Mihai Ioan Lasca a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru că, în vara anului 2019, a blocat în trafic un șofer și l-a bătut.
Curtea de Apel Oradea a respins miercuri ca nefondat apelul lui Mihai Ioan Lasca și a menținut decizia din noiembrie 2020 a Judecătoriei Oradea.
Mihai Ioan Lasca va fi sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe ofițerul de probațiune dacă își schimbă locuinţa şi dacă pleacă de acasă mai mult de 5 zile.
Instanța a dispus ca el să nu execute pedeapsa în penitenciar, dar l-a obligat să intre într-un program de reintegrare socială.

În perioada următoare, deputatul Mihai Ioan Lasca va face timp de 120 de zile muncă în folosul comunităţii, în orice activitate decisă de Primăria Oradea sau de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Dacă deputatul încalcă în cei patru ani de supraveghere obligațiile stabilite de instanță, riscă să ajungă în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Mihai Ioan Lasca a fost judecat pentru că în 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină, după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față, a deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală.
În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple (traumatism crani-facial, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Bătaia a fost filmată

Momentul a fost filmat de un alt șofer, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.
Parlamentarul AUR le-a spus anchetatorilor că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”. El a mai susținut că bărbatul aflat la volan și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească, conform bihorjust.ro.
Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, vizând constituirea unui grup infracţional organizat, scrie News.ro. Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi.
„Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România, cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming ( montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute”, au notat procurorii DIICOT.
Mihai Ioan Lasca se află la primul mandat de deputat și a fost ales pe listele AUR. Din martie, acesta este parlamentar neafiliat.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....