Deputatul PNL Alexandru Băișanu, cercetat pentru discriminare în urma declarațiilor privind homosexualii

Deputatul PNL Alexandru Băișanu, cercetat pentru discriminare în urma declarațiilor privind homosexualii
Publicat: 13/06/2013, 16:45
Actualizat: 25/06/2013, 14:24

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, joi, în cazul declarațiilor deputatului Alexandru Băișanu referitoare la legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, fiind analizate din perspectiva unei posibile fapte de discriminare.

„CNCD analizează declarațiile domnului deputat din perspectiva săvârșirii unei posibile fapte de discriminare prin încălcarea demnității umane a persoanelor aparținând minorităților sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În soluționarea autosesizării, CNCD va urmări procedura legală”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului remis agenției MEDIAFAX.

Președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a spus, joi, că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care „confundă fundulețul cu fericirea”, că nu dorește să transforme România în Sodoma și îi roagă „pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu mușcă”.

„Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma și nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă fundulețul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înțeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să știți că nu mușcă”, a declarat deputatul liberal, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat și o femeie.

„Așa e corect și evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soț bărbat și o soție tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situație”, a subiniat Băișanu.

El a menționat că nu are probleme de alt gen și că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta.

„Mi-e milă de copiii care ar putea trăi într-o familie de băieți sau de fete. Mi se pare anormal și nu doresc să se creeze, legislativ, posibilitatea de a oferi alternative greșite. Nu voi vota niciodată transformarea României în Sodoma. Europa e minunată, dar are și probleme”, a mai afirmat președintele PNL Suceava.

El s-a întrebat de ce nu s-ar legifera și căsătoria între un pinguin și o focă, dacă se va legifera posibilitatea căsătoriilor între persoane de același sex: „De ce să nu trecem și posibilitatea căsătoriei între un pinguin și o focă, dacă tot legiferăm asta?”.

Comisia de revizuire a Constituției a revenit, marți, asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relație dintre un bărbat și o femeie, respingând amendamentul și optând pentru menținerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, edicația și instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat și de Biserica Ortodoxă Română, a cumulat șase voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” și o abținere. În aceste condiții, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menține și în viitoarea Constituție.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituție are următorul conținut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

De asemenea, Comisia pentru revizuirea Constituției a revenit, marți, asupra votului la amendamentul care interzicea discriminarea bazată pe orientarea sexuală, adoptat în urmă cu o săptămână, și l-a respins.

În urmă cu o săptămână, membrii Comisiei au adoptat un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu prin care erau completate în Legea fundamentală criteriile pentru care este interzisă discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuală sau trăsătură genetică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...