Desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, adoptată tacit de deputați

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, adoptată tacit de deputați
Camera Deputaților a adoptat tacit, marți, un proiect de lege prin care este desființat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, inițiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, amendat de CNCD anul trecut pentru declarații homofobe și discriminarea comunității LGBT.

Proiectul a fost depus în data de 17 mai 2016, la 3 zile după ce Bodan Diaconu a fost amendat de CNCD, în contextul în care a declarat că va interzice paradele LGBT dacă va ajunge primar.

Termenul legal de dezbatere și vot final pentru această inițiativă a expirat pe 25 noiembrie 2016. În urma adoptării tacite proiectul de lege va fi transmis Senatului, for decizional.

Bogdan Diaconu sustine că CNCD a dovedit că funcționează ca o „instituție anti-românească”.

„Abrogarea Legii nr. 48/2002 are așadar ca scop desființarea CNCD ca instituție bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcționează ca o instituție anti-românească și anti-națională, fiind doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria țară”, a declarat Bogdan Diaconu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, a mai spus Diaconu, potrivit proiectului de lege.„CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar. (…) De vreme ce CNCD are o atitudine repetată și constantă împotriva respectării și apărării unor drepturi constituționale, a devenit o instituție anti-constituțională și, ca urmare, trebuie desființată”, susținea fostul deputat, potrivit sursei citate.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, în data de 8 noiembrie 2016, un raport pentru respingerea proiectului de lege, iar proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților în data de 27 decembrie 2016.

 

 

Inchide